Пореден протест на работещите в регионалните здравни инспекции. Те настояват

...
Пореден протест на работещите в регионалните здравни инспекции. Те настояват
Коментари Харесай

Служители на РЗИ Благоевград излязоха на протест

Пореден митинг на работещите в районните здравни инспекции. Те упорстват за повдигане на заплатите им със задна дата.

Националният митинг на чиновниците на Регионалните здравни инспекции по места стартира в 12.00 часа. В обедната си отмора чиновници в цялата страна излязоха пред постройките, в които работят. През целия ден работещи в здравните инспекции ще носят и протестни ленти.

Те упорстват за нарастване на главните им хонорари със задна дата като са сложили период до 25 октомври това да се случи. Те желаят и изтриване на насъбраните диспропорции при възнаграждение на труда на чиновниците, които заемат идентични длъжности.

Вече 2 години заплатите на медицинските инспектори не са повишавани, а с големите инфлационни процеси в страната огромна част от хората са демотивирани, споделят протестиращите и показват за образец, че един здравен контрольор в Благоевград получава приблизително 900 лв. месечно заплащане.

Ако бъдат чути, стачкуващите обмислят митинг и пред здравното министерство. Действията им са подкрепени от КТ " Подкрепа ".

" Основното ни искане е да бъдат увеличени месечните хонорари на база инфлационните процеси в страната. Имахме вяра, изчакахме, бяхме търпеливи, само че като разбрахме че заплатите в други сходни на нашата институции, към други министерства, заплатите са нараснали и то много, към този момент изгубихме самообладание. ", споделя пред Българска национална телевизия Валентина Георгиева, ръководител на Регионалния профсъюз в РЗИ-Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР