Пореден протест на майките на деца с увреждания пред Министерския

...
Пореден протест на майките на деца с увреждания пред Министерския
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания отново пред МС

Пореден митинг на майките на деца с увреждания пред Министерския съвет.
Утре Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще прегледа Закона за хората с увреждания, по-късно той ще бъде разискван на Тристранка и в Министерския съвет, с цел да стигне в период до Парламента.

„ Квотите за бизнеса за наемане на хора с увреждания остават, само че в по-облекчен тип. При неспособност да се изпълнят, ще се ползват различни ограничения. В противоположен случай – ще се постановат „ наказателни” такси”, сподели общественият министър Бисер Петков.

Всеки ден Димитрина придвижва на ръце 22-годишния си наследник. Оставя количката му на входа на блока и го носи по стълбите до асансьора. Христо е с детска церебрална парализа. Получава от страната 230 лв. инвалидна пенсия.

„ Просто някъде би трябвало да бъдат набутани, скрити у дома, от това най-вече ме боли, може би обществото стартира лека по лека да се събужда”, уточни Димитрина Русева, майка на момче с увреждания, цитира bTV.

22-годишният наследник на Димитрина е в 9 клас. На документи учи цветарство, на процедура, обаче – не. „ Това е човек, който не може да си пипне носа, който не може да задържи нищо в ръцете си, който е безусловно подвластен от този, който го обслужва”, съобщи майката на момчето.

С измененията – от януари Христо ще получава с изключение на пенсия и месечна сума в размер на 57% от линията на беднотия. От април – оценката на потребностите ще се прави по нов метод, а от септември – ще се дава персоналната помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР