Пореден представител на властта излезе с мантрата за стабилността в

...
Пореден представител на властта излезе с мантрата за стабилността в
Коментари Харесай

Мантрата ”стабилност” отново в устата на управляващите

Пореден представител на властта излезе с мантрата за стабилността в ефирен ефир. Този път опитът страната да бъде хвърлена в безпорядък ”разобличи ” енергийният министър Теменужка Петкова.
" Темата с оставката беше доста необятно обсъждана. Смятам, че в сегашния миг на България и би трябвало непоклатимост, а тя не може да се подсигурява в изискванията на безпорядък, към който някои политици се пробват да тласнат страната ", уточни Петкова.

Тя означи, че предстоят тежки месеци за страната ни, свързани с икономическата рецесия и пандемията и съобщи, че няма потребност от безпорядък и " юмруци, които се развяват ". Това е ясна отпратка към президента Румен Радев.

" Никога не сме били на власт поради самата власт. Печелили сме избори на база на стратегии и работим в осъществяване на тези цели и политики. Затова хората гласоподават. Изборите са най-хубавият барометър. Правителството е законно, постоянно определено. Държавата е постоянна. Не считам, че има фактори, които да оправдават въвеждането на страната в безпорядък и предизборна обстановка ", уточни още Петкова.

Тя отхвърли да отговори на въпроси дали Движение за права и свободи ще вземат участие в консултациите за привикване на Велико национално заседание, които ръководещите стартираха през днешния ден.

" Консултациите са за това - да забележим какви са настройките. Смятам, че предлагането на ГЕРБ е една доста добра основа за пускане на спор. Всяка една политическа мощ е добре пристигнала. Отправили сме покана към всички. Проектът на конституцията е единствено план - една основа за водене на диалози. В рамките на полемиката, в случай че се стигне до такава, ще бъде разисквано всичко ", уточни още Петкова.

" Идеята за нова конституция е израз на това, че ние доста ясно чуваме гласа на хората. Виждаме дневния ред и настояванията, свързани с рестарт на системата и нова конституция. Темата от дълго време се дебатира в партия ГЕРБ. Сега доста блестящо излезе на дневен ред. Затова считаме, че е добър миг ", безапелационен бе енергийният министър.

Тя разяснява и оповестеното като голям триумф съглашението за общ газов терминал сред България и Гърция. Това трансформира страната ни в главен енергиен хъб.

" Това е неоспорим триумф за България, който ще ни даде опция да имаме гаранции за своята енергийна сигурност и това е действителна диверсификация - ще имаме опция да доставяме газ от разнообразни източници ", отсече Петкова.

Тя съобщи, че това ще сътвори условия за конкуренция сред другите източници на газ и надлежно - по-ниски цени. Отрече РУсия да е срещу сходно решение и изрично отсече - България е суверенна страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР