Пореден опит ще направят депутатите да изберат председател на Народното

...
Пореден опит ще направят депутатите да изберат председател на Народното
Коментари Харесай

Новите депутати търсят първия сред равни в залата

Пореден опит ще създадат депутатите да изберат ръководител на Народното събрание. Заявката кой ще бъде ръководещ или съпротива - като градивни или анархисти ще бъде изпълнена със наличие. Рушенето на конституционни ред - изборът на ръководител на Народното събрание е норма, с която сме се съобразявали, съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Законодателният орган не би могъл да действа без ръководител . Всички говорили за рецесии, отговорност и решения. Как ще намерим решения, без да има комисии, при изискване, че нямаме консенсус, пита Атанасова.

Тя изясни, че всички думи, които били казани при откриването след клетвата на депутатите или не са били чути, или не са били разбрани. Напът сме да сътворим конституционна рецесия и още една система да блокира - да блокира законодателната власт.

Атанасова предложи на депутатите да бъдат градивни и да опитат да изберат ръководител на 48-ото Народно заседание. Тя настоя да се следват разпоредбите, които еднотипно са импортирани от партиите и разпоредбите, които парламентарната зала гласоподава. След това още веднъж всяка от парламентарните групи да излъчи ръководител на Народното събрание и да се премине към гласоподаване.

Номинацията на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание още веднъж ще е на Росен Желязков .
 Патова обстановка в първия ден: И след балотаж 48-о Народно събрание остана без началник Обновена
Патова обстановка в първия ден: И след балотаж 48-о Народно събрание остана без началник

Нито един от претендентите за ръководител на Народното събрание не беше утвърден

Асен Василев от Политическа партия съобщи, че е най-нормално най-голямата политическа мощ в Народното събрание да си обезпечи болшинството за избора на ръководител на 48-ото Народно заседание. Да издигнеш ръководител на Народното събрание с вярата, че опозицията ще го поддържа е или подмолни сделки, или доверчивост . Ние не си приказваме на дивани и сараи, безапелационен бе Василев.

И Политическа партия още веднъж ще предлагат Никола Минчев за ръководител на Народното събрание.

Бившият министър председател Кирил Петков съобщи, че някогашните ръководещи не са доайени, само че знаят до каква степен ни е довел преходът през последните 32 години. Политическа партия ще съблюдава два правилото - да съблюдават обещанията, които са дали предизборно, с цел да не излъжат гласоподавателите си, само че да вземат решение и проблемите на хората. Политическа партия няма да направи безпринципна диалогичност , няма да прави покупко-продажби под масата и заговорничество, което е безпринципно.

Петков прикани ГЕРБ, в случай че виждат, че не могат да излъчат ръководител на Народното събрание, да правят отстъпка настрана.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи отговори на Петков - пред " Продължаваме промяната " има две направления - към положително и към неприятно, на последващо съвещание ще ви обясня каква е смяната, закани се Цонев.

Той добави, че нито едно Народно събрание не е образувало болшинство, без да избере ръководител на Народното събрание. Първо се избира ръководител на Народното събрание и след това стартират консултациите за сформиране на болшинство , разяснява Цонев. Никой от нас не е обещавал политическата си стратегия, че ще блокира работата на най-важната институция в страната, отсече депутатът от Движение за права и свободи.

" Там няма политика в избора на ръководител на Народното събрание, просто се конституционира орган, който би трябвало да стартира да работи. Ако през днешния ден не сме подготвени с едно такова решение, всички би трябвало да го преосмислим ", настоя Йордан Цонев.
 Какво следва в Народно събрание: Спиране на часовника или бял пушек от покрива?
Какво следва в Народно събрание: Спиране на часовника или бял пушек от покрива?

Изборът на ръководител би трябвало да е в границите на първото съвещание и второ не може да има

Цончо Ганев от " Възраждане " показа, че няма смисъл от доста приказки в този миг и отново излъчиха Петър Петров .

Корнелия Нинова сподели, че тонът излязъл отвън нормата. Нека да сложим малко ред, акцентира тя. И левите настояха за Кристиян Вигенин.

И Движение за права и свободи се включи в конкуренцията за ръководител на Народно събрание

Преди това Мустафа Карадайъ напомни, че в декларациите си от сутринта партиите призовавали за разговор. Уроците не са научени и поуките не са извлечени, акцентира водачът на Движение за права и свободи. Тепърва в това Народно заседание щели да се търсят болшинства и ще се наложи това, предизвести Карадайъ. И разгласи номинацията на Движение за права и свободи за началник на Народното събрание - Йордан Цонев.
анкета
Колко ще изкара 48-то Народно събрание?
Един месец До Коледа Шест месеца Година Пълен мандат
Един месец

До Коледа

Шест месеца

Година

Пълен мандат

Освен, че не съумяха да излъчат ръководител на 48-ото Народно заседание, в първия ден на законодателния орган депутатите се скараха и за управническата стратегия на спечелилите от изборите - в тази ситуация коалиция ГЕРБ/СДС .

Съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър Асен Василев съобщи, че ГЕРБ вкарали страната в рецесия, сваляйки държавното управление от предходния парламент, само че без да имат проект по какъв начин да ръководят.

Ако продължим по този метод, напряко да отидем на избори на 15 януари , прикани Тома Биков.

Радомир Чолаков се закани, че ГЕРБ няма да разреши гласоподавателите им да бъдат унижавани . " Няма да отстъпим ", акцентира той, уверен, че в действителност задачата на Политическа партия е да унизят ГЕРБ, макар че нямат нищо срещу да ръководят с тях.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още веднъж взе думата и предложи просто за се върви по процедура и да се гласоподава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР