Пореден Национален протест организират днес майките на деца с увреждания

...
Пореден Национален протест организират днес майките на деца с увреждания
Коментари Харесай

Пореден Национален протест организират днес майките на деца с увреждания пред парламента

Пореден Национален митинг провеждат през днешния ден майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред Народното събрание. В София се чакат да дойдат деятели на придвижването ”Системата ни убива ” от цялата страна. В 17.30 часа, те ще се насочат със шествие от Народното събрание към постройката на Министерският съвет.
От първия юни палатката па майките пред Народното събрание, палатки има и в други огромни градове от страната, черните тениски с надписа " Системата ни убива ", остава запазена марка на придвижването, обединил неправителствени организации. То през днешния ден мотото на митинга " Системата няма да ни убие ".

Децата с увреждания ще са със своете родители по време на появяването, а тя ще бъде предшествана преди обяд и от съвещание на работната група в общественото министерство. план на закон за хората с увреждания ще преглежда финално от участниците преди да добият тип, в които ще се разгласи за публично разискване.

Трябва да се реши коя институция ще прави самостоятелното оценка, за в този момент има единствено разновидности. Майките напуснаха работната група несъгласни с предоставени им вид, само че по- късно получиха нов и настоящ персонално от обществения министър, в които регламентирана персоналната помощ като услуга, каквото тяхното главно гледище.

Финансовата помощ, която им се дава обещание е равно на тази която получават родителите на Деца с увреждания на възраст до 18 години. Майките към този момент оповестиха, че ще изпратят на съвещанието своя мнение, само че няма да участват персонално, макар общия апела на Мая Манолова и Бисер Петков да го създадат.

Протестиращи не отстъпват от това, че персоналната помощ би трябвало да е в обособен закон. Проект на подобен написа и внесе в Народното събрание омбудсманът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР