Пореден млад живот угасна вчера на софийските улици. 15 годишно

...
Пореден млад живот угасна вчера на софийските улици. 15 годишно
Коментари Харесай

Спаси София: Пореден млад живот угасна на софийските улици

Пореден млад живот угасна през вчерашния ден на софийските улици. 15 годишно дете е било пометено на пешеходна пътека на бул. Цар Борис III. Цифрите са стряскащи - 50 починали по улиците на София единствено през 2018 година, с към 40% повече съпоставено с 2017 година В Деня на детето би трябвало да помислим за пътната сигурност на децата!
Въпреки, че към момента не са ясни аргументите за случая, ще си позволим да разясняваме ограниченията, които би трябвало да бъдат взети по бул. Цар Борис III:

Камери за скорост, включително междинна скорост. По булеварда от години се кара прекомерно бързо, само че камери няма.

Спирките са необезопасени. В плана за реорганизация на трамвайното трасе би трябвало да бъдат заложени бетонови загради за цялостна сигурност на спирките.
↘В зоните на пешеходните пресичания да бъдат построени защитни острови и лентите да бъдат стеснени, с цел да се понижи скоростта на колите.

Ясна маркировка. По булеварда съвсем няма маркировка - неприемливо положение за която и да е улица, само че непростимо за съществена пътна артерия.

Поставяне на пътни табели на всяко секване, без значение дали е светофарно контролирано или не.

????Подобрено осветяване, най-малко към пешеходните пресичания. Препоръчително е то да бъде с друг цвят от останалите сектори по булеварда, с цел да алармира водачите.

Инфраструктурата съществува с цел да направлява държанието и траекторията на всички участници в придвижването. Добрата инфраструктура предотвратява случаите и не пропущаме мотив да настояваме Столичната община да проектира и извършва потвърдени ограничения. Затова и участваме в Консултативния съвет по пътна сигурност при кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, само че съществени резултати липсват.

София би трябвало да се стреми да няма нито един умрял по улиците на града.

Поднасяме откровени съболезнования на околните на момчето, само че единствено съболезнования не са задоволителни. Нужни са неотложни, решителни и експертни ограничения! Сега!

#СпасиСофия #ПътнаБезопасност #НеотложниМерки

Спаси София, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР