Пореден млад българин, работил в колцентър, очаква решение на съда

...
Пореден млад българин, работил в колцентър, очаква решение на съда
Коментари Харесай

Пореден българин, работил в колцентър, е заплашен от екстрадация в Германия

Пореден млад българин, работил в колцентър, чака решение на съда дали да бъде екстрадиран в Германия. Той е пожелан с европейска заповед за арест съвсем година и половина, откакто са арестувани и екстрадирани други четирима негови сътрудници.

Всеки от младежите е упрекнат, че е направил по над 100 измами на стойност над 1 милион и половина евро. Въпросът е да се разбере дали те или някой над тях е направил тези измами. Петимата младежи са работили в колцентър, който се е свързвал с евентуални клиенти и са предложили продажбата на програмен продукт за търговия с криптовалута. Според данните, с които Българска национална телевизия разполага, въпросният колцентър е бил нает чартърен от две търговски сдружения. Едното - записано в Германия, а другото - в Швейцария.

Българите, работили в колцентъра тук настояват, че когато някой от евентуалните клиенти изрази единодушие да се запознае в детайли с опциите на предлагания програмен продукт, те прехвърляли връзката на по-горно равнище към акаунт мениджъри. По информация, точно тези акаунт мениджъри са част от двете сдружения в Германия и Швейцария и не са били на територията на България. Те са тези, които дефинитивно са правили договорката с продажбата на въпросния програмен продукт, посредством който по-късно са присвоявани парите на клиентите.

Асен е приключил обучение в чужбина, той се прибира в родината си. Намира публикация за работа в най-големия уебсайт и взема решение да отиде на изявление. Позицията е за колцентър. Одобряват го.
" Преките ми отговорности бяха свързвани с клиенти и даване на услугата, която предоставяше компанията.

Като самите клиенти бяха предоставени от някакъв вид система, която набираше клиенти по някакъв метод. Не съм изцяло сигурен тъкмо по какъв начин ", споделя Асен пред Българска национална телевизия.
И до момента в който работи там не е знаел кой е притежателят на този колцентър. " Впоследствие разбрах, че собственичката е сръбско лице. Нямам визия коя е, не съм я виждал в никакъв случай ", споделя Асен.

Асен е арестуван преди месец и половина в град в Централна България. Бил е там на тиймбилдинг с компанията, в която е почнал да работи, откакто колцентърът е затворен.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР