Пореден медал за България на европейското по вдигане на тежести

...
Пореден медал за България на европейското по вдигане на тежести
Коментари Харесай

16-годишен донесе на България шести медал от европейското по вдигане на тежести

Пореден орден за България на европейското по повдигане на тежести в Москва! Този път отличие завоюява дебютантът Карлос Насар, който завоюва сребро в кат. 81 кг. Другият наш представител - Юндер Бейтула, се подреди шести.

16-годишният Насар направи два сполучливи опита в изхвърлянето – на 158 и на 163 кг, което го подреди втори преди паузата, на 1 кг от италианеца Антонио Пицолато. В изтласкването двамата се дебнеха опит за опит, приключиха с по 206 кг, което отреди злато в дуела за Пицолато с 370 кг и сребро за българина с 369 кг, който обаче сграбчи купата във второто придвижване.

Междувременно Бейтула , който бе 10-и след изхвърлянето с един опит на 150 кг, съумя да се пребори за призовото шесто място в крайното класиране със 196 изтласкване и 346 дуел. Бронзът в окончателната класификация бе за латвиеца Риварс Сухаревц с 22 кг по-малто от Насар.

По-рано денем Мария-Магдалена Кирева с 95 кг се подреди пета в изхвърлянето на кат. 71 кг, само че в изтласкването, след два неуспеха на 108 кг, се отхвърли заради травма.

Карлос Насар е от школата на Червен бряг с треньор Илиян Илиев. Още в дебюта си на огромна съревнование стана европейски първенец за юноши в Милано през 2018 година Година по-късно е със злато от международното за кадети до 17 година в Лас Вегас и от европейското до 15 година в Ейлат. Миналата година завоюва международната купа за младежи от онлайн шампионата в Перу.

Юндер Бейтула е представител на Добричката школа с треньор Тодор Кирчев. Миналата зима завоюва злато и сребро на преодолимпийските шампионати за Световната купа в Малта и в Иран, а на последното международно състезание в Патая сграбчи бронза в изтласкването.

С три златни, два сребърни и един бронзов медала в дуелите България остава водач в класирането по народи, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и Карлос Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са отпред и в общото нареждане по всички оценки в придвижванията със 8 златни, 5 сребърни и три бронзови медала.

Утре и в петък няма наше присъединяване на европейското по щанги в Москва. Българското показване в съветската столица ще приключи в събота, когато в кат. 102 кг от 11 ч. наше време ще подвигат Васил Маринов и Дейвид Фишеров, а в кат. до 109 кг от 17 ч. ще излезе европейският юношески първенец Христо Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР