Пореден марш срещу избора на Иван Гешев организираха от Правосъдие

...
Пореден марш срещу избора на Иван Гешев организираха от Правосъдие
Коментари Харесай

Пореден протест с искане Радев да не подписва указа за Гешев

Пореден марш против избора на Иван Гешев проведоха от " Правосъдие за всеки " и упрекнаха премиера Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров за виновни.

Организаторите се готвят да връчат подписка на президента с искане да не подписва указа за избора на основния прокурор Иван Гешев, одобрен с 20 на 4 гласа от Висш съдебен съвет предходната седмица .

Протестиращите се събраха пред Съдебната палата и под звуците на химните на Съюз на демократичните сили от 90-те години, се придвижиха до Партийния дом, където още веднъж алегорично подвигнаха десетина запалени лампи, тъй като ни " гълтам мракът ". " Виновен е министър-председателят, който се прави, че не знае каква процедура протича ", упрекна някогашният седесар Велислав Величков, който назова Бойко Борисов " страхливец ".

" Трябва да сме подготвени и за най-лошото - Иван Гешев да стане основен прокурор ", приготвиха почвата ораторите. От " Правосъдие за всеки " се заканват, че в случай че Иван Гешев бъде одобрен с президентски декрет, ще стачкуват всеки ден пред Висшия правосъден съвет. Ако Министерство на вътрешните работи не ги допусне там, щели да си потърсят правата в Брюксел и да сезират Европейска комисия, че " Министерство на вътрешните работи тероризира народа ", заплашиха протестиращите.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР