Пореден инцидент на пешеходна пътека. Случаят е от столицата –

...
Пореден инцидент на пешеходна пътека. Случаят е от столицата –
Коментари Харесай

10-годишно дете за малко не беше отнесено от кола на зебра в София

Пореден случай на пешеходна пътека. Случаят е от столицата – дете за малко не беше отнесено от автомобил в столичния квартал " Св. Троица " измежду бял ден.

10-годишното момиче е в потрес от случилото се, само че без пострадвания.

Инцидентът става към 14 ч. на пешеходна пътека на улица " Цар Симеон " в столичния квартал " Св. Троица ". Родителите на 10-годишното момиче настояват, че то е пресичало, тикайки своята тротинетка с ръце, когато водачът на автомобила връхлита, закача тротинетката на детето и бяга от мястото.

Пред камерата на Българска национална телевизия дребната Божидара, с позволението на родителите й, сподели по какъв начин би трябвало да се пресича на пешеходна пътека. В този миг, в нарушаване на разпоредбите, един автомобил пресече, макар че към този момент бяхме на пешеходната пътека.

Огледах се и от двете страни, когато пресичах. Нямаше коли и по тази причина потеглих, само че внезапно се появи една бяла кола, която идва към мен, аз се дръпнах, залитнах, само че колата удари тротинетката. След като видя, че се изправям и ми няма нищо, индивидът потегли без да се замисля, описа Божидара.

Ежедневно минаваме отсам и сходни неща непрекъснато се случват, описа Боряна Ликова, майка на детето.

На същото място има и други произшествия, само че хората са се разминали, описа бащата на Божидара.

Ако лидерът ни гледа, ще го помоля да бъде по-съвестен и да знае, че автомобилът е оръжие, сподели майката на момиченцето. И да поеме отговорност - добави бащата. Защото през днешния ден беше моето дете, а на следващия ден може да е тяхното.

На първо място би трябвало да отчетем, че тук минават трамваи, а трамваят постоянно е с преимущество, даже пред пешеходците - те би трябвало да спрат и да го изчакат. На второ място - тази пешеходна пътека е сносно маркирана, има всички знаци, въпросът е, че тя се пада в крива и може би видимостта не е толкоз добра в нея. Поведението на този лидер обаче е незаконно, изясни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя обаче акцентира, че по Закона за пътищата, деца под 14 години нямат право да карат тротинетка.

Може би би трябвало да се направи светофар на това кръстовище, с цел да се усъвършенства обстановката, само че тук няма регистрирани толкоз доста произшествия, сподели Русинова.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР