Пореден граждански арест на незаконно влезли в България мигранти е

...
Пореден граждански арест на незаконно влезли в България мигранти е
Коментари Харесай

Кмет на бургаско село извърши граждански арест на осем мигранти

Пореден цивилен арест на нелегално влезнали в България мигранти е изработен в село Трояново, община Камено. Извършил го е персонално кметът Димитър Николов, който е получил сигнал за осем души и е реагирал.

" Местен гражданин в региона алармира по телефона, че е видял група от мигранти. След сигнала отреагирах. Те бяха в гориста околност в землището на село Трояново. Имаха два телефона, очевидно търсеха GPS координати. Бяха много леко облечени, което ми направи усещане, с доста дребен багаж. Бяха изморени, изнемощели, изкаляни. По думите на единия, който знаеше турски, крайната точка е била Италия ", сподели той в ефира на " Нова телевизия ".

" В неприятно положение бяха - мокри, кални, трепереха хората. Единият имаше съществени рани. Краката му бяха мокри, искахме да му помогнем. Младо момче, несъмнено на по-малко от 13 години е било. Накарахме го да си смъкна обувките, а картината беше смут. Дадохме му мокри кърпички за си избърше краката, докарахме му обувки чорапи, нахранихме ги. Благодарим на кмета на селото, че е като една грижовна майка. Всяка една крачка се следи ", сподели една от жителките на селото.

" Притесняваме се, изключително вечер при всеки звук, ние се опасяваме. Настояваме да има полицейско ръководство в Трояново. Преди беше по-спокойно. Сам кмета не може да ни опази ", сподели пък стара жена. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР