Пореден горещ летен ден в страната - температурите още се

...
Пореден горещ летен ден в страната - температурите още се
Коментари Харесай

Много горещо и в петък

Пореден парещ летен ден в страната - температурите още се покачиха и оптималните през днешния ден бяха сред 26° и 37°.

Високите температури са причина за експлоадирането на пожари – в регионите с оранжев и червен цвят е допустимо да се разпространят бързо и са сложни за преодоляване.

Утре оптималните температури ще са сред 33° и 38°, в София - към 32°.Ще бъде най-вече слънчево със слаб вятър от изток-североизток, а в следобедните часове и с купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните региони, където на обособени места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

След обяд ще превали и тук-там по Северното Черноморие. Максималните температури по морския бряг на следващия ден ще са сред 27°и 31°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°, а вълнението на морето ще бъде едва, добавя Българска национална телевизия.

Слънце, само че и следобедните валежи ще има в планините. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. В по-голямата част от Западна ще е по-хладно от нормалното, само че слънчево, до момента в който на доста места в Централна ще има краткотрайни превалявания, краткотрайно интензивни и обилни по количество. В множеството региони от Източна Европа, в това число и на Балканите ще бъде най-вече слънчево.

У нас, през почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота над западната половина от страната, където ще има превалявания и гръмотевици, вероятни са и градушки. В неделя и при започване на новата седмица вероятността за следобедни валежи понижава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР