Пореден фалстарт на делото за смъртта на малката Сара от

...
Пореден фалстарт на делото за смъртта на малката Сара от
Коментари Харесай

Не тръгна делото за смъртта на дете в басейн на Златни пясъци

Пореден провал на делото за гибелта на дребната Сара от Германия, която почина в басейн на курорта Златни пясъци преди седем години. Причината - съществени процесуални нарушавания. Делото се връща в досъдебна фаза.

Варна Златни Пясъци, Варна

13-годишната Сара Ернст почина в басейн, засмукана от отводнителната помпа на оборудването. Едва когато тя била изключена, спасителят съумял да извади детето. Днес той е един от обвинените.

Обвиняеми по делото са още трима мъже, които са свързани с проектирането и надзора при построяването на оборудването. Единият от тях обаче, проектантът Александър Григоров, се търси от седем години.

Радослав Лазаров, прокурор: Нито един от проектантската организация не пожела да си спомни съществуването на инженер Александър Григоров като част от екипа им.Юлиян Георгиев, юрист: Този човек на процедура е от Мъглиж и е дирен някъде в мъглата.
Бащата на момичето Гюнтер Ернст е отказал да участва на делото и не желае да бъде частен обвинител. А подсъдимите признават, че пропуски при градежа на басейна е имало.

Пламен Китипов, обвинен: Има правила при строителството, които са нарушени.
Чувствате ли виновност за гибелта на момичето?
Не, несъмнено не.Юлиян Георгиев, юрист: Друг е въпросът дали тъкмо тези подсъдими са отговорни за гибелта на това детенце.
Съдът уточни като нарушаване обстоятелството, че прокуратурата е контактувала единствено с бащата на починалото момиче. Затова разпореди проверяващите да се свържат с всичките ѝ наследници, с цел да бъдат запитани дали желаят да вземат участие в делото като частни обвинители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР