Пореден епизод на зима 2021 се очаква да започне във

...
Пореден епизод на зима 2021 се очаква да започне във
Коментари Харесай

Връхлита ни снежен циклон в следващите 48 часа

 Пореден епизод на зима 2021 се чака да стартира във вторник и да продължи към 48 часа. Порция леден въздух от арктическите ширини е на път да обхване от северозапад съвсем цялата страна. В същото време над Балканите ще нахлуе влага от Средиземноморието, която ще донесе повсеместни превалявания. 

Снеговалежите ще стартират още през нощта и на разсъмване във вторник от северозапад. До обяд ще обзет в друга степен Западна и Северна България. В източните региони на страната ще завали дъжд, който по-късно с рухването на температурите ще премине в сняг. Интензивен снеговалеж се чака в по-късните часове във вторник и в нощта против сряда, когато студеният въздух ще обхване даже Черноморието. В сряда преди обяд от запад на изток преваляванията ще стартират да понижават и да стопират. Най-късно това ще се случи в Североизточна България.

Има условия в идващите 48 часа да се натрупа снежната завивка към и над 20 сантиметра в Предбалкана, котловините южно от Балкана, в Североизточна България. На югоизток ще се излее солидно количество дъжд. В някои региони на областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали метеорологичните модели плануват до 80-100 литра на квадратен метър за двата дни. 

Температурите ще паднат осезаемо от сряда до петък. Дневните ще се двоумят към нулата, а заран и вечер – в интервала минус 5 – минус 10 в някои региони. 

В планините снеговалежите ще са значителни в масивите на Югозапад, в Стара планина и Родопите. Вторник вечерта се чакат снеговалежи и на изток – в Странжда и Сакар. По планинските проходи и пътища са вероятни затруднения в трафика. Вятърът ще основава предпоставки за наявявания, ниските температури – за обледеняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР