Пореден документ от стратегията на Продължаваме промяната, която да служи

...
Пореден документ от стратегията на Продължаваме промяната, която да служи
Коментари Харесай

Пак изтече документ от стратегията на ПП

Пореден документ от тактиката на " Продължаваме промяната ", която да служи за " опорни точки " на всичките й претенденти за депутати, изтече от централата. Репортер на Lupa.bg се снабди с документа за вътрешно прилагане, който е разпратен на 21 септември, сряда, до всички лица на партията, както и до PR-екипа им.

Според напътствията на хората на Кирил Петков и Асен Василев, в своите медийни изяви до края на изборите обвързваните с Политическа партия лица би трябвало да повтарят данните от социологическо изследване на " Галъп ", извършено сред 8 и 18 септември, съгласно което разликата сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " е едвам 2%, а не сред 6 и 9%, както сочат останалите организации, което значи, че двете партии са " в статистическо тъждество ". Освен това, в интервютата си претендентите на Политическа партия би трябвало да показват подозренията си от всички останали изследвания и да показват обстоятелството, че на предишните избори организациите са им давали с до 10% по-малък резултат от действителния.

Lupa.bg разгласява цялостния текст на документа с " опорните точки ", разпратени до хората на Политическа партия. От партията отхвърлят да разясняват достоверността му.

Ключови моменти от социологическите изследвания:

Искаме да споделим с вас главните заключения от нашите изследвания.
- За всички нас е значимо да не се разсейваме от публичните допитвания. Последните избори демонстрираха какъв брой точни са публичните допитвания: подцениха вота на Политическа партия приблизително с към 10 пункта. Около тези изследвания има прекалено много въпроси - кой ги финансира, каква е методологията, изменени ли са резултатите - с цел да може някой от нас да им се довери.

- Нашето преди малко завършило изследване (проведено от Галъп от 8 до 18 септември, само че употребяващо методологии, учредени на най-хубавите интернационалните практики) споделя напълно друга история. (Очевидно е, че би трябвало да отбраните тези данни и да не ги споделяте по-нататък)

Сред евентуалните гласоподаватели в този момент сме в статистическо тъждество с ГЕРБ за първото място:

-В обособен въпрос, оценяващ желанията към всяка партия, изследването демонстрира също, че рейтингът на Политическа партия се е повишил с 1 пункт пред този на ГЕРБ измежду евентуалните гласоподаватели - в този момент той е 26% за Политическа партия против 25% за ГЕРБ, което значи, че Политическа партия има най-голям рейтинг от всички политически партии.

- Това е една от няколкото индикации в изследването, че ГЕРБ може би е достигнала своя таван - съвсем същото равнище, което доближи на последните избори. За разлика от тях изследването демонстрира, че Политическа партия към момента има благоприятни условия за по-нататъшно увеличение на гласовете си. В допълнение към 21% от евентуалните гласоподаватели, които понастоящем възнамеряват да гласоподават за Политическа партия, има още 8%, които показват подготвеност да го създадат.

- Проучването демонстрира, че тази близка конкуренция ще се реши значително от това коя партия ще се оправи най-добре с мотивирането и активизирането на своите гласоподаватели през оставащите дни. Проучването демонстрира, че тази конкуренция е поразлична от тази през ноември предходната година; малко евентуално е да има огромен късен скок, който ненадейно да промени динамичността на изборите. Вместо това е по-вероятно това да бъде съревнование, което би трябвало да се води и печели къща по къща, гласоподавател по гласоподавател, град по град.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР