Пореден ден с опасни високи стойности на замърсяване във въздуха.

...
Пореден ден с опасни високи стойности на замърсяване във въздуха.
Коментари Харесай

София се събужда с 4 пъти завишение на праховите частици

Пореден ден с рискови високи стойности на замърсяване във въздуха . Рано тази заран до 4 пъти над сренодневните правила на концентрации на фини прахови частици има в София , най-големи стойности са регистрирани в Надежда и Павлово.

В Горна Оряховица, Шумен, Пловдив, Перник, Кюстендил също се регистрират високи стойности и мъгли.

" По рекомендация на пулмолозите призоваваме хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови болести да заобикалят нескончаем престой на открито , а шефовете на учебни заведения и детски градини да не организират занятия навън ", оповестява столична община.

Столична общината и полицията направиха тази нощ инспекции за нерегламентирано изгаряне на боклуци, а общината разгласи, че продължава инспекциите на пунктове за вторични първични материали, автокъщи и за горене на боклуци навън в кварталите.

Нарушители не бяха открити, а и мъглата попречи на инспекцията .

Вчера бяха регистрирани рекордни равнища на замърсяване на въздуха в редица градове на страната .В квартали в София замърсяването на въздуха стигна до 4-5 пъти над допустимите стойности.

Сред главните аргументи за това е горенето на гуми и други боклуци , изясняват управляващите.

В събота въздухът в София е бил нечист два пъти над нормите, в неделя - три пъти , изясни през вчерашния ден и министър Нено Димов, който желае политически консенсус и упреква " Позитано " 20 в офанзиви против чистия въздух.

Столична община вкарва " зелен билет " за през днешния ден , мярката е още веднъж по отношение на високите равнища на фини прахови частици. Кметът Йорданка Фандъкова прикани жителите да оставят колите си и да употребяват градския превоз .

 Високи равнища на нечист въздух в цялата страна Обновена
Високи равнища на нечист въздух в цялата страна

Замърсяването в София доближи до 5 пъти над нормата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР