Пореден ден с много по-ниски от обичайните за средата на

...
Пореден ден с много по-ниски от обичайните за средата на
Коментари Харесай

Времето ще е все така студено утре, вятърът продължава да отслабва

Пореден ден с доста по-ниски от нормалните за средата на април температури, като в композиция с вятъра, чувството беше за още по-студено от действителното време - едвам 8° е оптималната температура в София през днешния ден, малко над 70 км/ч са най-силните пориви напразно.

През нощта вятърът ще отслабне. Минималните температури на следващия ден ще са от градус-два под нулата в западните региони, където ще бъде безоблачно и ще има условия за формиране на слани до към 6° на морския бряг.

Максималните - в интервала от 11° до 16°. След слънчевото начало, през втората половина на деня облачността ще стартира да се усилва, първо в Южна България, където на обособени места ще превали дъжд.

Вятърът ще продължи да отслабва.

В планините ще остане прохладно, с краткотрайно мощен северозападен вятър, само че с тендениция да отслабва и да се ориентира от югозапад.

Облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, а в края на деня на обособени места ще превали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на надморска височина към 1500 метра.

Опасността от лавини в планините остава нараснала. И взор от най-високия планински връх на Балканите, Мусала.

И в този момент към Европа, с взор от още по-високо. Плътната облачна линия, която се вижда на последната сателитна над Пиринеите и южните елементи от Апенините, е обвързвана с циклон над Африка, който в околните дни ще дефинира времето и у нас.

ЕВРОПА
Още на следващия ден ще вали към този момент освен в Испания и Италия, само че и в южните региони на Балканите. Студено за сезона с превалявания от сняг, ще бъде в Централна Европа.
Въпреки слабото захлаждане в Европейска Русия, Москва ще остане сред столиците с най-високи температури на континента.

5 ДНИ
У нас, през почивните дни ще остане по-студено от нормалното, изключително в неделя. Ще има и валежи от дъжд, в множеството региони - слаби. В понеделник още веднъж се чакат проливни превалявания, съпроводени тук-там и от гръмотевици. Ще бъде прохладно и още по-студено. Във вторник ще стартира стопляне, само че съгласно по-дългосрочните прогнози, по-съществено и трайно покачване на температурите се чака едвам в последните дни на месец април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР