Пореден ден на преговори между двете най-големи коалиции в Народното

...
Пореден ден на преговори между двете най-големи коалиции в Народното
Коментари Харесай

Пореден ден на преговори между двете най-големи коалиции в Народното събрание

Пореден ден на договаряния сред двете най-големи обединения в Народното събрание. Вече пет дни ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ договарят за сформиране на държавно управление, като всички участници в договарянията пазят безмълвие по отношение на напредъка на договарянията.

От страна на ГЕРБ на масата е поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък оферират меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От ГЕРБ-СДС в договарянията взе участие напълно дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са показани от напълно мъжки екип в състав Николай Денков и водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

Петков за договарянията с ГЕРБ-СДС: Засега диалозите са конструктивн.От изхода на договарянията зависи дали ще има държавно управление с министър председател Мария Габриел или ще се стигне до предварителни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Николай Денков подаде оставка във вторник, която бе гласувана от депутатите в сряда. По време на консултациите при президента тази седмица оповестената за възможен министър председател Мария Габриел разясни, че имат потребност от още време.

Николай Денков дефинира себе си за сдържан оптимист, а Кирил Петков назова диалозите " градивни ".

Президентът Румен Радев към момента не е определил датата, на която ще връчи мандата за сформиране на държавно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР