Пореден ден на напрежение между законодателната и изпълнителната власт. Освен

...
Пореден ден на напрежение между законодателната и изпълнителната власт. Освен
Коментари Харесай

Политическото напрежение: Освен по дерогацията за „Лукойл“, искри и по темата за Шенген

Пореден ден на напрежение сред законодателната и изпълнителната власт. Освен дерогацията за „ Лукойл “ този път тематиката е и Шенген. Напрежението ескалира за следващ път, откакто министър председател и парламентарни групи започнаха обществена писмена връзка. Поводът през днешния ден е писмо на Делян Пеевски до Николай Денков, в което желае отговори какво е приключил кабинетът по тематиката „ Шенген “.

Денков е дал отговор публично в пет страници, като в писмото му се изброяват извършените срещи и мероприятия по тематиката. Последва коментар от Пеевски: „ Времената на работа „ на мрачно “ и подмолните, безпринципни сделки завършиха. Държим министър председателят и воденият от него Министерски съвет да схванат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това че дължат доклад за работата си и че тази отчетност се случва посредством и пред Народното събрание. “

Делян Пеевски изиска от Николай Денков доклад по тематиката

Повод за това послание е писмо отговор от Денков до Пеевски за дейностите на държавното управление във връзка с приемането на България в Шенгенското пространство. Той акцентира, че е провел 36 срещи по тематиката. А Мария Габриел - 326 срещи, 107 конференции и е осъществила 19 работни визити в чужбина. На всички тези формати тя подчертала върху главния външнополитически приоритет на България – Шенген.

„ В подтекста на всичко горепосочено следва да се регистрира и годишното послание на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за положението на Съюза, в което България бе упомената няколко пъти с положителните образци, които дава. Безспорно, най-голямото самопризнание, което получихме, бе заявената подготвеност да се присъединим към европейското Шенгенско пространство “, споделя Денков.

„ С отпадане на дерогацията в този момент може да чакаме съществено повишаване на горивата и даже дефицит първоначално “, сподели някогашният министър на стопанската система

На този декор - не престават и търканията в некоалицията по тематика дерогацията за „ Лукойл “ и докога да остане тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР