Пореден брутален тормоз от страна на полицията и то на

...
Пореден брутален тормоз от страна на полицията и то на
Коментари Харесай

Ахмед Ахмедов: Народната милиция започна зловещи репресии срещу симпатизанти, сезираме прокуратурата


Пореден жесток тормоз от страна на полицията и то на хора с увреждания в Разградска област, разкри зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Под благовидния предлог " битка с купения избор " от 10 дни служители на реда влизат в къщите на хора с увреждания от разградските села. Това са гласоподаватели, които на предишния парламентарен избор са упражнили законното си и конституционно право да гласоподават с преносими секции. Направи ли са го в решение на ТЕЛК, както изисква законът. Но в този момент са подложени на принуда.

Полицията, която ние назоваваме националната милиция, влиза в домовете им, снемат им се подписи.

Така се всява боязън в хората, с цел да не може да гласоподават, безапелационен бе Ахмедов. Той и кметове от общини в региона отидоха на среща с шефа на регионалната полиция в Разград. Ахмед Ахмедов направи изказване на входа на полицията преди срещата и съобщи, че по-късно незабавно отиват да подадат тъжба в прокуратурата.

Ние, Движение за права и свободи, няма да оставим тези дейности ненаказани, безапелационен бе Ахмедов. Готови сме да предизвикаме един сериозен цивилен арест на хората, които надвишават своите пълномощия, съобщи той.

Наели сме юристи, които ще посетят всички наши хора, които са унизени, на които са нарушени достойнството и достолепието за заплашване и тези юристи ще търсят техните цивилен права, разгласи още зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Разбирам битката на националната милиция да ограничи купения избор, само че на всички би трябвало ясно и изрично да схванат, че в Разградска област нашите хора не гласоподават за пари. Нашите хора гласоподават за достолепие, гласоподават в името на демокрацията и най-много за нашата блага Родина България, с цел да може да се върне нормалността и държавността в нея, сподели още Ахмедов.

Разград не е единствено столица на Лудогорието, Разград е столица на демокрацията. Защото актуалната демократична история изискуем точно на майските събития от 1989 година, които се случиха в Разградска област. Тогава ние дадохме доста жертви. Някои наши братя и сестри тогава заплатиха с живота си, други със своята независимост в името на нашата чест. Ние тогава нямахме право да изповядваме нашата вяра, нямахме право да приказваме на майчин език, нямахме право да носим нашите имена и през днешния ден, 32 години след тези събития, още веднъж сме изправени пред същите провокации, съобщи Ахмед Ахмедов.

Движение за права и свободи ще продължава да бъде страж на страната и държавността, сподели той.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР