Пораженията от британския вариант на в страната определено са по-големи.

...
Пораженията от британския вариант на в страната определено са по-големи.
Коментари Харесай

По-големи ли са пораженията от британския щам на COVID-19?

" Пораженията от английския вид на в страната несъмнено са по-големи. Пневмониите, които ние следим, засягат доста по-голяма част от дробовете на пациентите. Самият вирус е извънредно разнолик и ние към момента знаем доста малко за него ”. Това съобщи в „ Неделята на NOVA ” доцент Марин Пенков.
Той прибавя, че при първите две талази засягането на дробовете е било към 20-30%. В последно време у нас се следили доста по-големи провали. " Мирисът в огромна част от случаите се възвръща до две седмици. Наблюдават се обаче и такива, които не могат да усещат аромат в продължение на месеци. Има случаи, които потвърждават, че има засягане на централната нервна система. Тези кафези се възвръщат, само че когато има засягане, то става доста по-бавно ”, добави проф. Пенко Шотеков.
 COVID-19 заразява директно и устната празнина COVID-19 заразява директно и устната празнина
Новият ковид заразява клетките в устата и слюнката и по тази причина някои хора изпитват признаци като загуба на усет, сухота и обриви в у...
Специалистите изрекоха мнение, че човек може да развие тромбози при всевъзможни условия. " Промените в белия дроб стоят най-малко 3 месеца, а по-тежките промени могат да останат до 6 след преболедуване ”, изясни още доцент Пенков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР