Поради войната в Украйна Русия не е в състояние да

...
Поради войната в Украйна Русия не е в състояние да
Коментари Харесай

Индия недоволна, че войната спъва Русия да изпълни оръжейните си поръчки

Поради войната в Украйна Русия не е в положение да извърши жизненоважни отбранителни поръчки, които е поела към армията на Индия . Това настояват индийските военновъздушни сили, представени от " Ройтерс ".

Ню Делхи се притеснява, че нахлуването на съветските сили в Украйна през февруари 2022 година може да засегне военните доставки от най-големия източник на отбранително съоръжение за Индия. Изявлението на индийските Военновъздушни сили е първото публично удостоверение за сходни пропуски.

Представител на индийските Военновъздушни сили заяви, че Русия е възнамерявала " огромна доставка " тази година, която обаче няма да се реализира.

Говорител на съветското посолство в Ню Делхи съобщи, че не разполага с информация, която може да удостовери това изказване.

Най-голямата настояща доставка е системата за противовъздушна защита С-400 " Триумф ", закупена от Индия през 2018 година за 5,4 милиарда $. Три от тези системи са доставени, като се чакат още две.
 Русия изиска от Индия над 500 продукта за основни браншове
Русия изиска от Индия над 500 продукта за основни браншове

Западните наказания задъхват индустрията на страната

Индийските Военновъздушни сили са подвластни от Русия и за аварийни елементи за своите изтребители Су-30МКИ и МиГ-29.

Русия и Съветският съюз преди нея са главният източник на оръжия и отбранителна техника за Индия от десетилетия.

По данни на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира на Русия се падат 8,5 милиарда $ от общо 18,3 милиарда $, разходени от Индия за импорт на оръжия от 2017 година насам.

През последните две десетилетия Ню Делхи се пробва да понижи зависимостта си от Москва и насочи взор на запад - към Франция, Съединените щати и Израел.
 Индия продължава вноса на съветски нефт
Индия продължава вноса на съветски нефт

Ню Делхи балансира в интерес на личните си ползи

Освен това страната предизвиква индийските компании да наблегнат на родното произвеждане в съдействие с световните играчи.

Индийските Военновъздушни сили предизвестиха, че руско-украинската война е засегнала доставките им толкоз доста, че те са понижили плануваните финансови разноски за рационализация за финансовата година, приключваща на 31 март 2024 година, с близо 1/3 спрямо миналата фискална година.

Военновъздушните сили са планували финансови разноски в размер на 853 милиарда рупии (10,38 милиарда долара) за фискалната 2022-23 година, само че са ги свили до 588 милиарда рупии (7,15 милиарда долара) в националния бюджет, показан през февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР