Поради висок процент на заболеваемост на 25 януари /петък/, няма

...
Поради висок процент на заболеваемост на 25 януари /петък/, няма
Коментари Харесай

Затварят детски градини заради грипа във Враца и селата, вижте кои са те

Поради висок % на заболеваемост на 25 януари /петък/, няма да работят детските градини „ Детски свят “ и „ Звездица “, филиалите в квартал „ Бистрец “ и селата – Баница, Три Кладенци, Девене, Върбица, Чирен, Голямо Пещене, както и филиалът на детска градина „ Радост “ – „ Люляк “.
Припомняме, че от 25 януари до 29 януари 2019 година ще бъдат прекъснати и образователните занятия в НУ „ Иван Вазов “ и СУ „ Никола Войводов “ във Враца. Мерките са взети по наставление на Регионалната здравна ревизия и след предписание на Регионалното ръководство на образованието.
Очаква се да бъде взето решение за преустановяване на образователните занятия в още 5 образователни и 5 детски заведения, откакто бъде подадена информация от шефовете им до РЗИ – Враца.
Ежедневно се правят противоепидемични ограничения във всяка детска ясла, градина, както и в учебните заведения в общината. С цел недопускане на болестта от грип и остри респираторни болести, се приканват родителите на деца с влошено здравословно положение да не ги изпращат в детските и образователни заведения, с цел да не се усилва броят на инфектираните с грип.
Експертите от локалната администрация реализират надзор и получават информация от медицинските експерти, като се следи и броят на отсъстващите деца.
Община Враца припомня на жителите, че решение за оповестяване на грипна зараза може да бъде взето от Регионалната здравна ревизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР