Поради възможна епидемия от холера около 3000 души - 2000

...
Поради възможна епидемия от холера около 3000 души - 2000
Коментари Харесай

Не е холера, а стомашно-чревен вирус: 3000 души напускат круизен кораб, след като 2 дни са блокирани

Поради допустима зараза от холера към 3000 души - 2000 летовници и 1000 членове на екипажа, бяха блокирани край източноафриканския остров Мавриций.

Американската корабна компания Norwegian Cruise Line разгласи, че дребен брой посетители - 14 пасажери и един член на екипажа, са имали леки признаци на стомашен вирус.

„ Поради спомагателни проби, изисквани от локалните управляващи преди влизане, държавното управление на Мавриций отсрочи с два слизането на пасажерите в настоящия круиз и качването на идващите пасажери в идващия круиз с два дни “, се споделя в известието.

Оказва се, че пасажерите не са били наранени от холера, а евентуално от елементарен стомашно-чревен вирус, показват от Министерството на здравеопазването на Мавриций.

Румънските управляващи чакат замърсяването да доближи курортните им градове до десетина дни

Холерата е мощно инфекциозно, остро диарийно заболяване, популяризирано от бактерията Vibrio cholerae, която създава токсин в червата.

Според Световната здравна организация (СЗО) множеството инфектирани хора имат единствено леки признаци и могат елементарно да бъдат лекувани с електролитен разтвор.

Опустошителните трусове от 6 февруари взеха живота на над 50 000 души в Турция и Сирия

Въпреки това, при упорити случаи и отслабена имунна система, болестта може бързо да стане животозастрашаващо заради голямата загуба на течност. „ Тежките форми могат да причинят гибел в границите на часове, в случай че не се лекуват “, предизвестява СЗО.

Влажната и топла среда е изключително подобаваща за развиването на бактерията. Симптомите се демонстрират сред 20 часа и 5 дни след възпаление.

Министерство на здравеопазването в Украйна оповестява за нараснала микробиологична интензивност по повърхността на черноморската вода

Заразяването става основно посредством храна и вода, нечисти с изпражнения, заради което холерата се смята и за „ болест на бедността “. Най-засегнати са хората, които нямат задоволителен достъп до чиста вода и съществени санитарни уреди.

Според СЗО типичните рискови зони са бедните квартали или бежански лагери в покрайнините на градовете. Бързият тест може да даде първични резултати, само че единствено лабораторният тест удостоверява подозрението сигурно. Ваксинацията се предлага на хора, които прекарват дълго време в региони с неприятни хигиенични условия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР