Поради увеличения брой заразени с COVID-19 все повече хора се

...
Поради увеличения брой заразени с COVID-19 все повече хора се
Коментари Харесай

Скенерът на бял дроб открива и най-малките изменения от COVID-19 | В Аджибадем Сити Клиник Варна изследването се провежда с ниско лъчево натоварване колкото при рентгенова снимка

Поради нараствания брой инфектирани с COVID-19 от ден на ден хора се разболяват със засягане на белия дроб . Това е рисково затруднение, засягащо най-вече лицата с хронични болести и хората над 60 година, само че се среща във всички възрасти.

Компютърната томография (изследване със скенер) е способ на избор за проучване на белия дроб. Така се реализира допустимо най-детайлното и точно обрисуване на белодробния паренхим.

Това е методът да се открият и най-малките промени в белодробната тъкан, в това число в интерстициума, където се локализират болестните промени при COVID-19.

Възможностите на компютърния томограф GE VCT LightSpeed с 64 детектора, с който разполага Аджибадем Сити Клиник Варна, разрешават едно проучване на бял дроб да трае единствено няколко секунди . Провежданата нискодозова компютърна томография, при която лъчевото натоварване е редуцирано до това на една рентгенова фотография, е целесъобразна при всички пациенти със съответните недоволства. Бързината и точността на апарата, в композиция с интерпретация от висококвалифицирани експерти по Образна диагностика е най-хубавото решение за разкриване на белодробните затруднения при COVID-19.

Нискодозовата компютърна томография е уместна както при боледуващи с по-тежка симптоматика, по този начин и при пациенти, прекарали ковид за определяне на остатъчни промени и профилактика на хронифицирано заболяване на белите дробове.

Всички пациенти с хронични белодробни, сърдечни, имунологични и ендокринни проблеми следва да се скенират с нискодозова компютърна томография за изключване на белодробно ангажиране.

Медицинският център Аджибадем Сити Клиник във Варна дава свободен достъп за всички пациенти за скенер на бял дроб с преференциална цена 120 лева

Изследването се прави със записване на час на тел. 0700 33 900, 0892 20 20 80 в работните дни и в събота в това число.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР