“Поради увеличената цена на материали, труд и строителство няма да

...
“Поради увеличената цена на материали, труд и строителство няма да
Коментари Харесай

Иван Шишков: Не е предвидено в Бюджет 2023 г. довършването на язовир Кюстендил

“Поради увеличената цена на материали, труд и строителство няма да бъде приключен язовир " Кюстендил ”, съобщи служебният районен министър арх. Иван Шишков.

“Съгласно признатата разработка от 1990 година водоснабдителната система на язовира включва построяването както на самия него, по този начин и на прилежащите му уреди, пречиствателна станция за питейни води и водопроводи, разпределени към популацията и промишлеността към оня миг ", съобщи той пред публицисти в Народното събрание.

И добави, че поради миналия интервал и осъществяването на строителните действия и качеството на водата, е належащо да се извършат няколко действия. " Обследване на строителството, актуализацията на плана на язовирната стена, актуализацията на плана за пречиствателна станция за питейни води и съпътстващи инфраструктури, основаване на санитарно-хранителна зона, подробни устройствени проекти за пречиствателна станция и проекти на линейна инфраструктура, както и процедури свързани с екологичните условия ", изясни още Шишков.

“Средствата по архивни данни са 80 млн., само че поради наложените устройствени и екологични процедури и смяната в цените на строителството, труда и материалите, в бюджета за 2023 година не е планувано неговото довеждане докрай ”, добави още Шишков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР