Поради това едва 20-30 процента от ваксинираните хора са били

...
Поради това едва 20-30 процента от ваксинираните хора са били
Коментари Харесай

Мутация намалила ефективността на ваксината против грип

Поради това едвам 20-30 % от имунизираните хора са били действително предпазени. Това накара учените да упорстват за нова техника за правене на ваксини, учредена на клетъчни култури, а не на вируси, култивирани в кокоши яйца.

Вирусолозите изясняват, че понижената успеваемост на миналогодишната ваксина се изяснява с разновидност на варианта H3N2, който бе доминантен през 2016 година

Скот Хенсли - учител във факултета по медицина в университета в Пенсилвания, сподели, че имунизацията за сезон 2017-2018 година е сходна на миналогодишната, което предсказва сложен сезон за вирусолозите, в случай че още веднъж е доминиран от вирус H3N2. Все отново Хенсли предлага имунизирането.

Само към 2% от българите са се ваксинирали против грип предходната година, сподели неотдавна основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Експертите считат, че в случай че ваксиналното покритие в страната не е 60-70 % , няма по какъв начин да се оправим с разпространяването на грипа.

Тази зима се чака нов грипен вариант - "Мичиган " , който ще размени досегашния - "Калифорния “, прочут още като свински грип.

Положителното в тази ситуация е, че вариантът "Мичиган " не провокира такива затруднения като "Калифорния ", само че въпреки всичко демонстрира опция за затруднения - най-вече пневмония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР