Поради тежките метеорологични условия и валежи в цялата страна, от

...
Поради тежките метеорологични условия и валежи в цялата страна, от
Коментари Харесай

Заради валежите: Непрекъснато следят нивата на язовирите у нас

Поради тежките метеорологични условия и превалявания в цялата страна, от седмица министърът на стопанската система Лъчезар Борисов е разпоредил основаването на щаб и е в непрестанен контакт с всички структури към министерството, които имат отношение и наблюдават за положението и равнищата на язовирите, оповестиха от министерството на стопанската система.
Министър Борисов е издал предписание, с което към Държавната организация за метрологичен и механически контрол /ДАМТН/ е образуван спешен щаб, който да прави 24-часово наблюдаване към всички язовири, за които Агенцията дава отговор за надзора. Служители на ДАМТН взаимно с Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на Министерство на вътрешните работи, Групово дело "Национална работа "Гражданска отбрана " и института на Българска академия на науките наблюдават непрекъснато положението на язовирите в страната.
Сформирани са обходни екипи, които регулярно наблюдават и подават нужната информация към щаба. Предприети са всички превантивни ограничения, като там където е належащо, се прави следено изпускане на водните размери от язовирите. Към този миг към следените от щаба към ДАМТН язовири не са зародили спешни обстановки, показват от Министерството на стопанската система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР