Поради снеговалеж и за почистване е ограничено преминаването на тежкотоварни

...
Поради снеговалеж и за почистване е ограничено преминаването на тежкотоварни
Коментари Харесай

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили през проходите ``Превала`` и ``Рожен`` |

Поради снеговалеж и за разчистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т през високопланинските проходи „ Превала “ и “Рожен ”, както и по път lll-864 Проглед – Пампорово – Стойките в област Смолян, където е неразрешено и тегленето на ремаркета и полуремаркета, оповестиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Над 360 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Продължава обработването на настилките против замръзване и хлъзгавост, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Всички първокласни пътища и автомагистралите са почистени и проходими при зимни условия . Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим.

Днес в 13 области в Западна България е разгласен жълт код за евентуално рисково време. За областите Перник, Софийска, София-град, Кюстендил и Смолян предизвестието е за изобилен снеговалеж. В планинските елементи на областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив и Кърджали има изобилен снеговалеж и мощен дъжд в равнините.

За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР