Поради отличното ни двустранно сътрудничество, на което България и Испания

...
Поради отличното ни двустранно сътрудничество, на което България и Испания
Коментари Харесай

България открива първото си национално туристическо представителство в Испания

„ Поради отличното ни двустранно съдействие, на което България и Испания се радват в доста области, както и на повишаващия се брой испански туристи, които посещават страна ни, тази година ще открием нашето първо национално туристическо посланичество в Испания “, сподели министър Динкова по време на своята среща с държавния секретар по туризъм на Испания Росана Морийо. Туристическото ни аташе в Испания ще покрива и пазарите във Франция и Италия.

„ Ние би трябвало да работим дружно, в тясно съдействие, с цел да повишим туристопотока сред двете страни. Туристическата промишленост превъзмогна Ковид рецесията и това ясно се вижда по броя на осъществените туристически пътувания. Това, което испанските жители би трябвало да знаят е, че България е страна, която предлага доста благоприятни условия и заслужава да бъде посетена “ сподели Росана Моpийо.
Министърът на туризма и водената от нея делегация са на посещаване в Кралство Испания в рамките интернационалното туристическо ревю FITUR 2024 в гр. Мадрид, което ще започва на следващия ден – 24 януари и ще продължи до неделя – 28 януари. FITUR е едно от най-големите туристически изложби в света. Министър Динкова съобщи, че тази година в него ще се включат 17 представители от българската туристическа промишленост – туроператори, туристически сътрудници, общински администрации, които ще имат опцията да показват своите туристически артикули. България ще бъде показана като дестинация за целогодишен туризъм, предлагаща благоприятни условия за зимен, културен, еко, SPA и уелнес туризъм.

Испанският пазар е извънредно значим за България, акцентира още министър Динкова. През последната година се регистрира и сериозен растеж на туристите от близо 42%.

Предвиждат се серия начинания ориентирани към испанските туристи. Такъв е планът на община Шабла, за фестивал на фламенкото, който се финансира по програмата за маркетингови действия на туристическите услуги в черноморските общини. „ Община Шабла се свърза с локален испански туроператор, с цел да може колкото се може повече туристи от Иберийския полуостров да посетят събитието “, добави още министърът на туризма, като акцентира, че публична покана да посети фестивала е получила и държавният секретар Мoрийо.

За интервала януари – ноември 2023 година броят на българите, посетили Испания е 175 377. За същия интервал 72 591 испанци са посетили България за туризъм, а министърът на туризма посочи, че поради влизането на страната ни в Шенген чакаме този брой да се увеличи. „ Испанските туристи са индикатор за това, че когато имаш добра въздушна съгласуваност имаш и туристопоток. Именно за пазари като този, влизането ни в Шенген е извънредно положителна вест, тъй като те идват главно по въздух и за тях това е опция да употребяват София като насочна точка за други дестинации “, акцентира Зарица Динкова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР