Поради очакваните снеговалежи и влошаването на времето от 13.00 ч.

...
Поради очакваните снеговалежи и влошаването на времето от 13.00 ч.
Коментари Харесай

АПИ: Без камиони в Котленския проход! Иде сняг

Поради предстоящите снеговалежи и утежняването на времето от 13.00 ч. се лимитира придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т през Котленския проход.

Обходните направления за водачите на МПС над 12 т са през Прохода на Републиката и Ришки проход. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

През нощта се чака снеговалеж и намаляване на температурите. Всички регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в подготвеност са към 3000 машини.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, на които не им се постанова незабавно да пътуват през нощта, да отсрочат тръгването за на следващия ден заран. Необходимо е колите им да са с подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е належащо, и да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за пътешестване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР