Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е

...
Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е
Коментари Харесай

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столична община

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е серпантина цяла нощ и продължава и сега, заяви пресцентърът на Столична община.

Обстановката е усложнена, изобилните превалявания и навявания непрестанно натрупват снежна маса. Очаква се преваляванията да продължат и денем и по тази причина работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси против замръзване във всички 24 региони на Столична община. Общо 182 машини, профилирана техника, са на терен и разпръскват смеси против замръзване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския превоз, съществени улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Поради усложнената конюнктура планинските пътища към Витоша - "Драгалевци - Алеко " и "Бояна - Златни мостове " ще бъдат затворени за придвижване.

Където е належащо по отношение на осъществяване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят сектори за придвижване. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градския превоз. Движението се прави при зимни условия. Затруднено е пешеходното напредване.

Столична община моли жителите, на които не им се постанова да пътуват, да не употребяват персоналните си коли. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за придвижване при зимни условия коли.

Напомняме на жителите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР