Поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионерите, едностранно се

...
Поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионерите, едностранно се
Коментари Харесай

Прекратяват се концесионните договори за находищата „Канарата“, „Кобилино“ и „Кирчево“


Поради несъблюдение на съществени договорни отговорности от концесионерите, едностранно се приключват договорът за рандеман на пясъци и чакъли от от находище „ Канарата “, договорът за рандеман на гнайси от находище „ Кобилино “, сектор „ Нивата “, както и договорът за рандеман на скалнооблицовъчни материали от находище „ Кирчево “. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Находище „ Канарата “ сенамира на територията на община Баните, област Смолян.Концесионният контракт е подписан на 12 април 2005 година с сдружение „ Кандурови “ ООД, с. Баните.Концесионерът не е заплатил концесионно заплащане, липсват възложен геоложки доклад, както и банкова гаранция за осъществяването на паричните отговорности по концесионния контракт.

Находище „ Кобилино “, сектор „ Нивата “ се намира на територията на община Ивайловград, област Хасково. През декември 2012 година за него е подписан 35-годишенконцесионен контракт с „ Риолит “ ЕООД, гр. Крумовград.Мярката за преустановяване на контракта се постанова заради несъблюдение от страна наконцесионера на съществени парични и непарични отговорности - не е предоставенабанкова гаранция, обезпечаваща осъществяването на всички отговорности поконцесионния договор; липсват и цялостни работни планове за рандеман и първичнапреработка на подземните благосъстояния, както и за разпродажба или консервация наминнодобивния обект и за рекултивация на засегнатите земи. „ Риолит “ ЕООД дължии концесионни заплащания.При проявен инвеститорски интерес за рандеман, за находището ще бъде оповестена новапроцедура за даване на концесия.

Находище „ Кирчево “ се намира на територията на община Угърчин, област Ловеч. Концесионният контракт е подписан на 16 август 2007 година с сдружение „ Седимент приват “ АД, гр. София. Концесионерът не е заплатил дължимото концесионно заплащане и не е дал банкови гаранции, обезпечаващи осъществяването на паричните отговорности и на отговорностите, свързани с запазване и възобновяване на околната среда. Не са показани и годишни работни планове.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР