Поради на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по

Поради на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по ...

Авария остави част от центъра на София без топла вода

Поради на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по бул. „Мария Луиза“, се налага спиране на топлоподаването в централна градска част в каретата между: бул. „Мария Луиза“; ул. „Веслец“, ул. „Сердика“; бул. „Дондуков“; ул. „Княз Александър I“; ул. „Гурко“; ул. „6 септември“; ул. „Граф Игнатиев“; бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Самуил“, ул. „Алабин“, бул. „Хр. Ботев“, съобщиха от "Топлофикация София".

Създадена е необходимата организация за работа на аварийните групи и се очаква топлоподаването да бъде възстановено до 72 часа. Топлопроводът захранва централната градска част на София, около 1060 абонатни станции. Авариралият топлопровод е в експлоатация от 1957 г. За последно е реконструиран през 2000 г. От тогава не му е правeн ремонт, само частично са възстановявани аварии. Последната е била през 2019 г.

Авария остави без топлоподаване част от „Младост 4” Авария остави без топлоподаване част от „Младост 4”
Поради авария временно е прекъснато топлоподаването към части от кв. „Младост” 4, съобщиха от „Топлофикация София&rdq...

В района на “Лъвов мост” топлопроводът слиза на 18 метра под реката и е в проходим колектор. Той се пълни непрекъснато от течащи подпочвени води. Въпреки работата на монтираните дренажни помпи, поради непрекъснатата влага, топлопроводът се амортизира по-бързо. Това е и причината за аварията. Екипите на Топлофикация София ще работят до пълното й отстраняване.

Повече подробности клиентите могат да получат от сайта на дружеството - www.toplo.bg и Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg., както и на информационния телефон в Кол центъра на компанията – 0 700 11 111.

Източник: actualno.com