Поради липсата на подходящи кадри“ общината се отказва да стопанисва

...
Поради липсата на подходящи кадри“ общината се отказва да стопанисва
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров хариза 13 тенис корта на частен клуб

Поради „ неналичието на подобаващи фрагменти “ общината се отхвърля да стопанисва всичко това. Повече от десетилетие спортното оборудване е в ръцете на частното съдружие „ Тенис клуб Локомотив - Пловдив “. През 2012 година сдружението получава парцела за 20 години, поемайки уговорката да влага в него 800 000 лева

 

Зад въпросния тенис клуб като шефове стоят добре познатите пловдивски милионери – Димитър Златанов, който е притежател на просперираща компания за велосипеди; Александър Асенов и Радослав Тасев – с ползи в бизнеса с метали. Преди години съдът взема решение, че частното съдружие би трябвало да се изнесе, защото вместо обещаните вложения в размер на 800 000 лева, са направени усъвършенствания за малко над 70 хиляди лева

 

Градската администрация в лицето на Здравко Димитров обаче не бърза да търси нови притежатели на тенис кортовете. И по този начин мераклиите да играят тенис не престават да заплащат на въпросното частно съдружие, посредством което притежателите му печелят пари за сметка на Пловдив.

 

Малко по-късно след дълго размотаване, кметството взема решение да даде спортното оборудване още веднъж на концесия, само че този път за 30 години като обявата за това комфортно е скрита в раздел „ Процедури по закона за физическото образование и спорта “, където надали на някого би му хрумнало да я търси. Въпреки това кметството може да си измие ръцете като съобщи, че е оповестена.

 

Освен това юрист Антоанета Николова показва, че процедурата и търгът са по този начин „ моделирани “, че изискванията да бъдат изпълними от авансово утвърден претендент. За изискваната за задачата документи, са нужни най-малко 10-15 работни дни за подготвянето й. Освен това някои от институциите като спортното министерство да вземем за пример, са в столицата и е непостижимо да се показват в периода, избран от общината.

 

Сега прокуратурата би трябвало да обясни за какво, откакто Здравко Димитров афишира, че няма подобаващи хора за поддръжката на тенис кортовете не ги дава незабавно чартърен, а чака цели две години. Груби калкулации сочат, че единствено за миналите две години, Пловдив е изгубил над половин милион лв. от оборудванията. Пита се и за какво не е изяснена точната сума на приходите, които прибира частният клуб през тези две години.

 

Най-важният въпрос обаче е за какво кметството бездейства цели две години, оставяйки частен клуб да се разпорежда с общински парцел, освен това против алегорична сума.

Адвокат Николова е безапелационна, че това е чиста демонстрация на занемареност и несъблюдение на служебните отговорности.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР