Поради критичната ситуация компенсациите за небитовите потребители ще продължат и

...
Поради критичната ситуация компенсациите за небитовите потребители ще продължат и
Коментари Харесай

С договор с Азербайджан може да покрием 30% от консумацията на газ

Поради сериозната обстановка обезщетенията за небитовите консуматори ще продължат и през месец април. Размерът на компенсацията ще бъде разискван на среща с индустриалните организации в идващите дни, а изясненост ще има идната седмица. В това увери енергийният министър Александър Николов по време на среща на бизнеса с държавното управление.

Няма да има потребност от нотификация към Европейска комисия за обезщетенията за април месец, посочи Николов.

За него е цялостен парадокс софтуерните разноски да се търгуват за ден напред.

Договорът с Азербайджан ни дава опция да удовлетворим на 30% потреблението на газ. В добра връзка сме с сътрудниците от Румъния и Гърция, изясни Николов.

Той разясни, че все още малко се преекспонира говоренето за действието на въглищните централи. " Марица изток " не е комплекс на България само и единствено, а функционалността на създадено електричество балансира целия район, посочи Николов.

По думите му общественият резултат на едно затваряне ще е тежък, единствено че, в случай че се приказва за затваряне на централи, това значи тежък проблем освен за България. " Леко заспахме в тази обстановка, като си мислехме, че ще бъде всичко умерено и обикновено. Това, което желае бизнесът е предвидимост и когато 40-50% от оперативните разноски се трансформират, не може да се приказва за обмисляне.

Александър Николов означи, че преход ще има, ще се случи, а и е уверен, че ще бъде сполучлив.

Шефът на КЕВР Станислав Тодоров съобщи, че свободен пазар на електрическа енергия на едро не значи нерегулиран пазар. Колкото по-свободен е един пазар, толкоз по-свободна регулация има, изясни Тодоров и добави, че имало едно клатушкане на равнище Европейска комисия да толерира пазара ден напред и да се споделя, че това бил единственият пазар с годна референтна цена. Ние работим да променим разпоредбите, с цел да има дълготрайна предвидимост за производителите, търговците и потребителите на силата, увери Станислав Тодоров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР