Поради извършване на строителни ремонти в подстанция Разград“, собственост на

...
Поради извършване на строителни ремонти в подстанция Разград“, собственост на
Коментари Харесай

Ремонти са причината за честите спирания на тока в Разградско

Поради осъществяване на строителни поправки в подстанция „ Разград “, благосъстоятелност на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), ще бъде нарушена естествената скица на електрозахранване на територията на област Разград. Ремонтните действия започнаха на 16 юни и ще продължат до 26 август, оповестиха от Енерго-Про.

По подадени поръчки от ЕСО ЕАД електропроводите ще бъдат захранени по спешни схеми за посочените по-долу интервали от време. Аварийните схеми са предопределени за потребление единствено по неотложност, защото натоварват електроенергийната система. По време на изключителното зареждане на електропроводите е евентуално да се усилят доста неплановите изключвания в изброените общини и обитаеми места.

До 26 юли, заради ремонт, разстройства в електрозахранването са вероятни в обитаеми места на територията на община Лозница (Гороцвет, Веселина, Бели лом, Каменар, Студенец, Ловско, Крояч и гр. Лозница), в община Самуил (Желязковец, Хума, Богомилци, Самуил), в община Разград (вилна зона Разград, Недоклан, Ясеновец, Черковна, Дянково, Мортагоново, Ушинци, Пороище, Стражец, Топчии, Побит Камък, Просторно), в община Завет (Брестовене, Острово) и в община Кубрат (Медовене).

От 27 юли до 26 август, разстройства в електрозахранването са вероятни в обитаеми места на територията на общините Разград (западна промишлена зона Разград, гарова промишлена зона Разград, Гецово, Балкански, Благоево, Осенец, Дряновец, Раковски, Липник,), в Цар Калоян, във Ветово (Сеново, Глоджево, Кривня), в Равно и в Каменово.

След привършване на ремонтните действия в подстанция Разград схемата на обикновено зареждане на електропроводите ще бъде възобновена. Това ще докара до доста понижаване на разстройствата в електрозахранването на територията на област Разград. Междувременно Енерго-Про прави всичко допустимо посредством обезпечаване на различно електрозахранване да минимизира неудобството за клиентите, допълват от сдружението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР