„Поради голямата инфлация бюджетът ще разполага с 3-4 млрд. повече

...
„Поради голямата инфлация бюджетът ще разполага с 3-4 млрд. повече
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Борбата с бедността е ключът, а не борбата с инфлацията

„ Поради огромната инфлация бюджетът ще разполага с 3-4 милиарда повече към второто полугодие. Има 8 милиарда лв., заложени като финансови разноски. Буфери в бюджета има. Борбата с бедността и неравенствата е ключът към успокояването на хората, а не безусловно битката с инфлацията”. Това съобщи по бТВ Пламен Димитров - президент на КНСБ.

„ Дори и да има някои проинфлационни ограничения, които стигат до джоба на хората, ще имаме усмиряване в рамките обаче на уравновесения бюджет. Много огромна част от ограниченията на държавното управление са неверни “, акцентира Димитров.

На разходната част се въздейства с увеличение на разноските, а не с понижение на приходите.

„ Когато имаш потребност да подпомогнеш семействата, направи по този начин, че парите да не отидат в джобове, на тези, които не е нужно да бъдат подпомагани. Гърците направиха нещо по-различно. Те дадоха по 250 евро на месец помощ за горива на обществено слабите фамилии. Системата за обществено подкрепяне трябваше да бъде в центъра, а не други ограничения, които сега чуваме “, изясни синдикалистът.

Така, съгласно него, щяхме да знаем, че подкрепяме бедните хора за горива, самун, за всичко, от което те имат потребност.

„ Тогава трябваше да забележим по какъв начин да разпределим тези 3-4 милиарда лв. и те да стигнат до най-нуждаещите се, в това число пенсионерите “, сподели синдикалният водач и добави:

„ За това споделям, че методът е на парче. Малко е сгрешен. По тази причина поискахме незабавна среща на Фискалния съвет. Сигурен съм, че ще има такава среща, само че ще се забави, а това не е от изгода на никого “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР