Поръчково убийство, в което по чудо не загина дете, потресе

...
Поръчково убийство, в което по чудо не загина дете, потресе
Коментари Харесай

„Клошар“ уби Ники-Антонио пред очите на 11 г. дете и още десетки хора в София

Поръчково ликвидиране, в което по знамение не почина дете, потресе София преди 2 години с наглостта си. Пред очите на десетки хора убиец пусна два патрона в слепоочието на предприемач, който чака на светофар на „ Симеоновско шосе “ и умерено се отдръпна от мястото. На предната седалка до него в джипа му, е седяло 11-годишно момче, което е живо, единствено тъй като патроните заседнали в главата на жертвата.

Денят е 6 април 2021 година Трафикът в София е претрупан, въпреки че часът е към 20. По традиция на „ Симеоновско шосе “ има запушване от колите, слизащи от Околовръстното.

На кръстовищата стоят клошари и наркомани, които се пробват да изпросят някой лев от чакащите водачи. Във съдбовната вечер никой не обръща внимание на един от дрипавите мъже, който се върти в близост още от следобяд – към този момент 4 часа. На аления светофар стопира джип „ Mercedes-Benz G 350 AMG/Edition 1 “ – кубче.

Зад кормилото е 46-годишният предприемач Николай Дракополов. Докато водачът чака да светне зелено, към джипа се доближава клошар, вади отдолу под дрипите си револвер и стреля два пъти през стъклото откъм седалката на лидера. И двата патрона са смартоносни – в главата. На предната седалка до жертвата е е 11-годишният наследник на приятелката на Николай, която е с КОВИД и по тази причина не пътува с тях. Детето остава невредимо, само че е мощно уплашено.

Килърът умерено се насочва по директните пътечки сред мостовете с отклонения на Околовръстното и изчезва, а водачите, пред очите на които е осъществено убийството, звънят на 112. Пристигналите екипи от Спешна помощ единствено откриват гибелта.

Цяла нощ служители на реда с кучета търсят следи от стрелеца, който е потопен вдън земя. Ясно е едно – убийството е подготвяно деликатно и е осъществено по най-простия, само че и най-сигурен метод. На метри от лобното място на Дракополов е автокъщата „ Антонио ауто “, където той продава коли, само че изходът от нея е към локалното на Околовръстното в посока към Бистришко шосе.

Килърът деликатно е изучил маршрута, по който жертвата пътува всеки ден и е избрал най-подходящото място за убийството, станало пред десетки очевидци. За килъра е било ясно, че жертвата постоянно прави противоположен завой точно на кръговото за Бистрица и се връща към Симеоновско шосе, откъдето се спуска към центъра на София.

Дракополов обаче всеки ден си тръгвал по друго време. Затова проверяващите са безапелационни, че е имало втори човек, който е следял жертвата денем и е подал сигнал на убиеца по кое време и накъде потегля Дракополов.

Иначе денем на убийството Николай ходил на няколко места из София, в това число в банка и в офис, само че след това се прибрал незасегнат в автокъщата. Докарал и детето, с което след това тръгнали да се прибират.

Само през нощта против 7 април са разпитани 35 индивида, очевидци на кървавата екзекуция и близки на убития. Прегледани са и видеорегистраторите на коли, които биха могли да запечатат стрелбата, лицето или фигурата на клошара, обикалял 4 часа на кръстовището. Всичко това – без резултат.

Николай Дракополов е престъпно проявен, само че не се е страхувал за живота си, излиза наяве от разпитите на близки и познати. Според тях той не е получавал закани и по тази причина ходел без защита. Убитият е прочут още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години формалният му бизнес е бил  внос на коли втора употреба от Западна Европа. Търгувал най-вече със междинен и висок клас коли.

В началото имал съдружници, с които имали и няколко автовоза, само че се разделили. Така някогашните му сътрудници поели работата с автовозите, а за Дракополов останала продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 година мъжът има над 20 престъпни регистрации за разнообразни закононарушения, само че нито една присъда.

Източници от ъндърграунда настояват, че Драгополов е имал спор с други вносители на коли, които взели участие в схеми за укриване на Данък добавена стойност и даже бил подготвен да стане предпазен очевидец против тях.

Според проверяващи, това може да е една от аргументите за разстрела. Втората версия за претекст е информация на партньорски служби, че мъжът е бил измежду гарантите за пренос на арестувани наркопратки. Не се изключва Дракополов да  е влезнал в трафика на кокаин и за това да е платил с живота си.

В бизнеса си обаче Николай е бил доста внимателен. На негово име няма нито една записана компания. Регистрираната му през 2012 година компания му се води на името на някогашен служител на реда.

След това е прехвърляна няколко пъти на други притежатели, все подставени лица, доста от които са употребени и от някогашните му сътрудници. Дракополов не попада в нито един документ на сдружението и няма присъединяване в други. След раздялата с някогашните му сътрудници, стартирал бизнеса си отначало, към този момент с друго сдружение. Собственик и шеф още веднъж не е той, а приятелката му Димитрина.

Поръчковото убийството не е разкрито към този момент 2 години и половина. Според криминалисти, колкото повече време минава, толкоз по-малка е вероятността да се стигне до причинителя или до поръчителя.

Членувал в полицейска организация

С крими досие имал карта на специалист по сигурност

Дракополов имал документ за участие в Международната полицейска организация ИПО.

Николай Дракополов е имал карта на Международната полицейска организация със седалище в Милано. Това е неправителствена организация, учреден от някогашния сръбски народен представител Илия Животич.

Там е оповестен и документ на българина, който го показва като специалист по сигурността. Картата е била годна до март 2022 година ИПО е неправителствена организация и няма условия претендентите да са някогашни или сегашни чиновници на реда, какъвто Николай Дракополов в никакъв случай не е бил. Организацията има офиси в няколко страни, в това число у нас.

Тя се занимава най-вече с осъществяване на образования, правене на разбори и връзки сред правоохранителните органи и гражданското общество. Има условие претендентът да е с чисто правосъдно минало и не е ясно кой и за какво в България е дал уверение на Дракополов, че няма крими досие и дали въобще от ИПО са му желали такова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР