Поръчките за германската промишленост отново са започнали да се увеличават

...
Поръчките за германската промишленост отново са започнали да се увеличават
Коментари Харесай

Промишлените поръчки в Германия отново се увеличават

Поръчките за немската индустрия още веднъж са почнали да се усилват през ноември след мощния спад през октомври в подтекста на продължаващ дефицит на части. Това сочат данни на Федералната статистическа работа Дестатис (Destatis), представени от Франс прес. Показателят е повишен с 3,7 на 100 по отношение на предходния месец, за който данните са преразгледани до -5,8%. 

След два спада на поръчките през август и октомври 2021 година, този напредък съставлява проблясък за немската стопанска система, макар че дефицитът на съставни елементи и първични материали продължава да пречи за постковидното възобновяване на страната, която е извънредно подвластна от мощната си индустрия, работеща за експорт. 

На годишна основа промишлените поръчки през ноември са били с 1,3 на 100 над нивото от 2020 година Като се изключат поръчките по огромни контракти, индикаторът регистрира повишаване от 3,8 на 100. Определящо за това е мощното търсене от Еврозоната (+13,1 на сто) и отвън нея (+5,0 на сто). За сметка на това вътрешните поръчки са намалели с 2,5 на 100. 

Осезаем напредък се регистрира при главните стълбове на най-голямата европейска стопанска система - автомобилостроенето и машиностроенето (съответно с +7,0% и +2,0%). 

" Това дава позитивен подтик на конюнктурните вероятности, макар че икономическата интензивност продължава да е затруднена от спрените доставки ", отбелязва в официално съобщение министерството на стопанската система. 

Германският авто пазар е индикативен за това какъв брой мощна спирачка е рецесията с веригите за доставки - 2021-ва е била поредна черна година за автомобилните продажби след шока от пандемията, довел до срив на този пазар през 2020 година

Миналата година новите регистрации на коли в Германия са намалели с 10,1% на годишна основа до 2,62 милиона. Това е най-ниското ниво в бранша от над 30 години. Особено подвластната от доставката на полупроводници автомобилна индустрия не чака действително усъвършенстване през 2022 година на пазара на тези основни съставни елементи, за които се бият доста промишлени браншове, защото международното предложение е незадоволително.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР