Поръчките на новия смартфон на Apple започват на 19 октомвриiPhone

...
Поръчките на новия смартфон на Apple започват на 19 октомвриiPhone
Коментари Харесай

„Достъпният” iPhone XR идва на цена от $749

Поръчките на новия смарт телефон на Apple стартират на 19 октомври

iPhone XR има 6,1-инчов Retina екран с резолюция 1792х828 пиксела

Apple отговори на упованията за наличен като цена смарт телефон от ново потомство. Вчера компанията разгласи няколко нови продукта, включително модела iPhone XR на цена от Щатски долар 749, който – за стандартите на Apple –  може да се одобри за „ налично ” предложение.

iPhone XR има 6,1-инчов LCD екран Liquid Retina с резолюция 1792х828 пиксела и компактност 326 ppi (пиксела на инч). Моделът е оборудван с единична съществена камера с широкоъгълен обектив и датчик 12MP, до момента в който предната селфи камера има резолюция 7MP и се употребява също от системата за лицево различаване Face ID.

„ Достъпният ” смарт телефон на Apple е първият в промишлеността със 7-нанометров процесор A12 Bionic. За съпоставяне, чипът Kirin 980 на Huawei също е изработен по 7-нм софтуерен развой, само че смарт телефон на негова база ще излезе по-късно на пазара.

A12 Bionic има 6 изчислителни ядра (CPU) и графичен блок с 4 ядра. В съпоставяне със своя предходник, новият процесор е по-бърз с 15%, по-икономичен с 40% и по-производителен в игрите с 50%.

Новият iPhone XR идва с единична съществена камера с резолюция 12MP

iPhone XR е сертифициран по IP67 за отбрана от вода и прахуляк, което е едно равнище под флагманите. Смартфонът остава дееспособен на дълбочина 1 метър под водата в продължение на 30 минути. Предвидени са гигабитов LTE модул и два слота за SIM карти.

Моделът се чака на пазара във разновидности с 64, 128 и 256 GB сторидж и 6 цвята, а цените стартират от 749 $. Предварителните поръчки стартират на 19 октомври, а в комерсиалната мрежа iPhone Rx ще излезе на 26 октомври.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР