Поръчката за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” влезе в спиралата

...
Поръчката за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” влезе в спиралата
Коментари Харесай

Проект от 40-милионния заем в Пловдив пак бе блокиран, ден след като бе възобновен

Поръчката за реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър” влезе в спиралата на обжалвания. Община Пловдив пусна поръчката при започване на 2022 година, като тъжба против изискванията й спря на 1 март. Тя бе против обяснение, в което е включен техническия план за булеварда, като тя е направена от софийската компания „ Ди Джи Пи Инженеринг”. Месец по-късно от Комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, което отхвърля жалбата, а по-късно не е последвало и обжалване.

Така Община Пловдив възобнови поръчката на 8 април, само че в същия ден е пусната нова тъжба против това решение. Тя е от софийската компания „ Тес Кънстрашън груп”, като е благосъстоятелност на Бончо Бонев. Той е шеф и на компанията „ Парсек груп”, която извършва редица планове в Пловдив, като и постоянно е пускала тъжби против разнообразни поръчки.

Според новото решение крайният ден за подаване на предложения е 15 април, само че в случай че Комисия за защита на конкуренцията считат, че жалбата е основателна, тя отново може да бъде спряна за най-малко месец.

Поръчката е на стойност от 4,5 млн. лв. с Данък добавена стойност и е част от 40-милионния заем, а реконструкцията на булеварда е от Коматевския възел до ул. „ Царевец “, като в сумата с изключение на пътя влиза тротоарите и пешеходното пространство сред двете платна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР