Поръчката е за два влекача, които да бъдат на разположение

...
Поръчката е за два влекача, които да бъдат на разположение
Коментари Харесай

Обществена поръчка за спасителни кораби разбуни морския бранш


Поръчката е за два влекача, които да бъдат разполагаем при катастрофи с кораби. Тяхната теглителна мощ би трябвало да бъде 45 т. Единствената компания, разполагаща с подобен влекач, е " Бургас таг сървисиз ", която е дъщерна на холандската компания " Мултрашип ".  

" В условията не се загатна, че тези кораби би трябвало да излизат в намерено море при неприятно време.. Влекачите, с които разполагат българските компании, могат да вземат участие в теглителни интервенции на кораби, само че не са в положение да качат на борда си екипаж, по-голям от 20 души ", уточни Иван Велков.

Доайенът на морското ни избавяне Никифор Герчев, който неотдавна беше отличен с влиятелна интернационална премия за активността си, направи съпоставяне с кораба " Перун ". Плавателният съд, който към този момент 10 години е спрян от активност, може да качи до 500 души на борда си.

Обществената поръчка за двата влекача е на стойност до 1,5 млн. лева, до момента в който за по-малка от тази сума може да бъде ремонтиран " Перун ", акцентираха още Герчев и Велков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР