Популярното приложение за навигация Google Maps също няма да бъде

...
Популярното приложение за навигация Google Maps също няма да бъде
Коментари Харесай

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Популярното приложение за навигация Гугъл Maps също няма да бъде подминато от изкуствения разсъдък. Гугъл разгласи, че в новата версия на Maps ще внедри AI функционалности за по-голямо улеснение на потребителите.

Изкуственият разсъдък ще оказва помощ при търсенето на повече информация за дадена локация в Maps. Компанията дава за образец ресторант. Потребителят може да натисне върху името му и да види информация за него, както нормално.

С помощта на AI информацията за ресторанта ще бъде обобщена. Технологията ще разпознава ястията на фотосите и ще ги разказва за потребителя. Освен това ще обобщи отзивите на другите консуматори за ресторанта и ще разказва качеството на храната, атмосферата и така нататък Гугъл споделя, че технологията ще може да разпознава даже съставките на ястията и да споделя дали са подобаващи за вегани и вегетарианци.

Сред другите новости в Maps са функционалност за основаване на персонализирани описи с места. Ще има и автоматизирано създавани описи. Те ще демонстрират известни местоположения с възходящ интерес, тези с най-голям рейтинг или скрити " съкровища ", които си коства да бъдат посетени въпреки и да не са доста известни.

Гугъл е подготвила и леко възобновяване на интерфейса на приложението. Ще има по-малко табове, нови цветове за по-лесно разграничаване на обектите и други Промените в интерфейса ще бъдат пускани последователно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР