Популярният телевизионен водещ Светослав Иванов е бил арестуван. Това станало

...
Популярният телевизионен водещ Светослав Иванов е бил арестуван. Това станало
Коментари Харесай

Стрес в bTV: Арестували топ журналиста Светослав Иванов, иск...

Популярният ефирен водещ Светослав Иванов е бил задържан. Това станало в най-богатата на естествени запаси страна света – Демократична република Конго, в която обаче хората са едни от най-бедните, поради бруталната корупция и вътрешни междуособици.

Лицето на предаването „ 120 минути “ по БТВ самичък описа за това в профила си в „ Инстаграм “, представен от Vihrogon. Той направи асоциация с идните парламентарни избори в България и тези, които е отразявал в африканската страна преди няколко години, от когато е и неприятния случай.



Журналистът се върна обратно в спомените си и описа какво се е случило тогава. Заедно с оператора Валентин Василев били пратени в третата по величина страна на континента и 12-а в света.

„ Най-драматичните избори, които съм отразявал в миналото, бяха в Демократична република Конго и постоянно когато в България идват избори, се сещам за тази история. Това е в действителност неповторима и специфична страна, която се дави в проклятието на личните си благосъстояния. Със своите естествени запаси и неразработени ресурси от потребни изкопаеми, страната има находища за 24 трилиона $. ДР Конго е необикновено богата страна. Трудно могат да бъдат изчислени залежите от диаманти, злато, кобалт, цинк и тантал “, споделя той в спомените си и прецизира, че историята е оповестена в една от книгите, които е издал – „ Там, където починаха дърветата “.



По думите му обаче, хората в Конго имат най-ниския приход на глава от популацията в света, а споровете в страната са кървави и жестоки.

Във въпросните избори имало хиляди претенденти за депутати в голямата по територия и население страна, а фотоси с лицата им били поставени в интегрална бюлетина, която била толкоз дебела, че даже не влизала обикновено в урната.

„ Беше дебела като неделен вестник в Англия преди цифровата епоха. Беше невероятно тази бюлетина да се сгъне, с цел да влезе в урна, по тази причина и самите урни бяха едни големи контейнери “, разкри „ Мистър 120 минути “ добави, че е била разпечатана в 35 милиона бройки.



Тук към този момент идва и развръзката. Оказва се, че двамата с оператора Валентин Василев са били задържани.

„ Наложи се да се „ откупваме “ от конгоанската войска в покрайнините на Киншаса, по-късно празнувахме рождения ми ден. Спасихме от обществен линч член на локална изборна комисия… Незабравими избори бяха “, приключва описа си 38-годишният публицист.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР