Популярният съдия Мохамед Лаяни бе наказан от ATP и през

...
Популярният съдия Мохамед Лаяни бе наказан от ATP и през
Коментари Харесай

Наказаха съдията, надъхал Кирьос за обрат в US Open

Популярният арбитър Мохамед Лаяни бе осъден от ATP и през идващите две седмици няма да има право да съдийства професионални мачове. Шведският съдия няма да получи и възнаграждение за интервала, през който е наложена глобата.

Причина за това решение бяха дейностите на Лаяни по време на дуела сред Ник Кирьос и Пиер Юг-Ербер на US Open, когато той слезе от стола и в продължение на няколко минути се опитваше да стимулира австралиеца, изоставащ със сет и пробив в оня миг. Впоследствие Кирьос реализира поврат и завоюва мача, само че съобщи, че дейностите на Лаяни не са имали никакъв резултат върху играта и настроението му на корта.

Мнозина обаче бяха уверени, че Лаяни е прекрачил граница. Ербер бе очевидно сърдит след срещата и съобщи, че това не е работата на съдията и той е трябвало да остане на стола. Роджър Федерер също се изрече в този дух, наблягайки, че сходни диалози могат да трансформират напълно настройката на тенисиста.

Whack job Nick Kyrgios got some help from the chair umpire, Mohamed Layhani the other day and came back to win his match after dogging it. My thoughts here, plus much more engaging sports talk. Join @torontomike and me, and please subscribe for FREE at https://t.co/xiGRVxF8L8 pic.twitter.com/OICtcBvzYn
— Mark Hebscher (@Hebsyman) September 1, 2018
Организаторите на US Open не наказаха публично Лаяни, само че показаха изказване, в което потвърдиха, че държанието му не е било съобразено с протокола. На шведския арбитър не бе поверен и нито един значим дуел до края на конкуренцията.

Ръководните органи на ATP обаче очевидно са решили, че това импровизирано наказване не е задоволително и по тази причина разгласиха следното изказване:

„ Въпреки че случаят се случи на US Open под юрисдикцията на Американската тенис асоциация, въпросът въпреки всичко предстои на разглеждане от ATP, защото Лаяни е чиновник на ATP, а нашите високи стандарти се ползват за съдиите, без значение от шампионата, където те работят. “

Лаяни ще пропусне конкуренциите в Пекин и Шанхай и ще се завърне в Стокхолм на 15-и октомври.

„ Мохамед е почитан арбитър от международна класа, само че дейностите му по време на мача сложиха под подозрение личната му безпристрастност “, съобщи Гейл Дейвид Брадшоу, заместник-изпълнителен шеф на ATP по отношение на шампионати и разпоредбите – „ Въпреки че постъпката му бе доброжелателна, тя не може да бъде оставена без налагане на дисциплинарна отговорност. Знаем, че той ще си вземе поука от случилото се и на драго сърце ще го приемем назад през октомври. “

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР