Популярният руски онколог, к.м.н., д-р Иван Красаев, изброи в кои

...
Популярният руски онколог, к.м.н., д-р Иван Красаев, изброи в кои
Коментари Харесай

Онколог посочи най-богатите на антиоксиданти храни

Популярният съветски онколог, к.м.н., доктор Иван Красаев, изброи в кои хранителни артикули се съдържат най-вече антиоксиданти. Антиоксидантите са тези молекули, които могат да предотвратят рисковите верижни реакции, отключвани от свободните радикали, написа zdrave.to.

Те играят ролята на натурален щит за организма. Основните антиоксиданти, съдържащи се в питателните артикули, са полифенолите, каротиноидите, а също по този начин някои витамини и минерали.
Убихинон (коензим Q10 ), прочут като " код на младостта " се съдържа в целината, фъстъците, сусаменото семе и шам фъстъците. Ликопенът , който блокира възпалението и свободните радикали, участва в спанака, грейпфрута, доматите и доматената паста, също и в дините. Витамин С, отговарящ за производството на колаген, може да се открие в шипковите плодове, черната боровинка, аленият пипер и листните зеленчуци. Източникът на хубост е витамин Е. Има го в растителните масла, ядките и сините сливи . Флавоноидите , подмладяващи кожата и регулиращи хормоналния декор, се съдържат в зеления чай, гроздето, ябълките, какаото, соята, куркумата, горските плодове и броколито.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР