Популярният писател Дийн Кунц, превеждан изобилно и в България, е

...
Популярният писател Дийн Кунц, превеждан изобилно и в България, е
Коментари Харесай

Коронавирусът предсказан през 1981-а като биологично оръжие Ухан-400

Популярният публицист Дийн Кунц, превеждан несметно и в България, е планувал експлоадирането на епидемията от ковид в своя трилър „ Очите на тъмнината “ от 1981 година Тази  информация обиколи мълниеносно света през последните дни като откри своите гневни последователи, скептици и откровени злобари, опровергаващи съвпадението.
„ Очите на тъмнината “ споделя историята на китайска военна лаборатория, която основава нов вирус, който евентуално да се употребява като биологично оръжие във военно време. Лабораторията се намира по подигравка на ориста в Ухан (където е окото на пандемията), Китай, а основаният вирус се назовава Ухан-400.
В романа вирусът е наименуван „ съвършеното оръжие “, тъй като визира единствено хората. Той не може да оцелее отвън човешкото тяло повече от минута и не изисква безценен развой на обеззаразяване, откакто се популяризира измежду популацията.
В фрагмента от книгата, който беше споделен в обществените медии от разнообразни консуматори, се загатва един от героите - китайския академик Ли Чен, който „ се насочва към Съединени американски щати, носейки дискета с формулата на най-важното и рисково и ново биологично оръжие в Китай от десетилетия насам “.  Китайците могат да употребяват Ухан-400, с цел да заличат град и страна, и даже няма да има потребност да организират сложна и скъпа дезактивация, преди да се реалокират и да завладеят превзетите нови територии. "
В романа Ухан-400 има и други значими преимущества пред множеството биологични сътрудници. От една страна, можете да станете притежател на вируса единствено четири часа откакто влезете в контакт с него. Това е необикновено къс инкубационен интервал. Веднъж инфектиран, никой не живее повече от 24 часа, множеството умират на 12-я. По-коварен е от вируса Ебола в Африка - безпределно по-ужасен. Убийството при досег с Ухан-400 е 100 %. Никой не би трябвало да оцелее.

Съвпадението сред вируса в книгата и действителното огнище на ковид е необичайно.
В момента коронавирусът, който потегли от Ухан, Китай, провокира суматоха в целия свят. В четвъртък чиновници на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) потвърдиха, че американецът, евакуиран от Ухан, който сега е в Тексас, е диагностициран с вируса, което го прави 15-ият регистриран случай в Съединени американски щати.
Служители на CDC обявиха пред Fox News, че „ евентуално ще има още случаи през идващите дни и седмици, в това число измежду други хора, неотдавна завърнали се от Ухан. " Въпреки че първите 195 евакуирани са били освободени във вторник, „ повече от 600 души, които са се върнали с чартърни полети от Ухан, остават под федерална карантина и се следят от близко, с цел да се ограничи разпространяването на вируса “, прибавят от CDC.
250 американци са евакуирани от Китай с под наем полет до Тексас и към 70 – до Небраска.До момента над 50 000 души са се разболели в международен мащаб от ковид, умряли са 1770, написа Fox News.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР