Популярният автор на статии на уеб-изданието PhoneArena Джон Веласко (John

...
Популярният автор на статии на уеб-изданието PhoneArena Джон Веласко (John
Коментари Харесай

iPhone X за $1000 или Honor 7X за $200?

Популярният създател на публикации на уеб-изданието PhoneArena Джон Веласко (John Velasco) реши да премине от iPhone X към Honor 7X. След като употребява известно време Honor 7X, Джон показа своите усещания.
Веласко употребява iPhone X от месец ноември предходната година. От по-характерните особености на смарт телефона на Apple, той показва камерата, продуктивността, външния тип. Но като прочут тестер и експерт в тази област, той реши независимо да ревизира, до каква степен е огромна разликата сред смарт телефона с цена $1000 и китайския телефон, който се продава за $200.
Дизайн


„Впечатлен съм, че смарт телефонът с цена $200 може да наподобява толкоз добре и да е по този начин комфортен в ръката“ – сподели Веласко.

Смартфоните от бюджетния сегмент от време на време учудват със своя доста добър дизайн и ергономичност. Флагманският дизайн към този момент е постоянно събитие в бюджетните устройства. Много добър образец за това са Honor 10 и P20 Lite с разрез в екрана и стъклен корпус.
Дисплей


Дисплеят е най-скъпата част на смарт телефона. Производителят може да икономиса от материала за корпуса, от софтуера, да сложи по-бавна памет и други. Но когато става дума за екрана, икономията незабавно се вижда и с невъоръжено око. Качеството на екрана се вижда незабавно, тъй като потребителят взаимодейства най-вече с него.

Тук разликата е осезателна. Веласко смята, че екранът на iPhone X би трябвало да получи 10 точки от 10 вероятни. Според тази субективна оценка, Honor 7X заслужава 6 точки. Детайлността на Honor 7X е висока, тъй като резолюцията е FHD+, само че цветовете са бледи и като цяло изображенията са леко сиви.
Производителност
Ясно е, че Honor 7X не е за игри и Веласко не го предлага на геймърите. Но с ежедневните задания 7X се оправя чудесно. Тук всичко зависи от самото мобилно устройство. Така да вземем за пример, може да се купи за $200 да вземем за пример Redmi 5 Plus, който е по-добър в игрите, тъй като употребява чипа Kirin 659 с по-добър графичен ускорител.
Камера


Тук няма две отзиви. Смартфонът Honor 7X е по-слаб от iPhone X във връзка с фотосите и видеото. По принцип най-слабата страна на бюджетните устройства са камерите. Има и изключения – да вземем за пример Mi A1 демонстрира много положителни резултати.



В последна сметка Джон Веласко не смята, че е от нещо ощетен, употребявайки Honor 7X. Да, в действителност камерата, продуктивността и качеството на екрана не са същите, само че разликата последователно се стопява. Много по-удачно е да се закупи Honor 7X, а дружно с него и Nintendo Switch за още $200, както и дрона DJI Spark за $500, в сравнение с безценен флагман, цената на който е несъизмерима с предлаганото по-добро качество.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР