Популярният американски нео-соул-джаз изпълнител BILAL ще пристигне в края на

...
Популярният американски нео-соул-джаз изпълнител BILAL ще пристигне в края на
Коментари Харесай

Емблематичният американски нео-соул-джаз изпълнител Билал тази неделя с концерт във Варна

Популярният американски нео-соул-джаз реализатор BILAL ще дойде в края на тази седмица за първия си концерт във Варна. Събитието ще е от 22:30 часа на 9 юли и е под шапката на Sofia Live Fest, а хазаин е клуб Ментол.

Популярният реализатор ще дойде със своя бенд, с цел да ни донесе едно незабравимо нео-соул-джаз музикално странствуване на брега на морето. Варненци и гостите на града ще имат изключителната опция да се допрян до невероятния гений на BILAL и именитото му творчеството.

Bilal Oliver е музикален модернист от именитата „ нео-соул “ епоха от края на 90-те и началото на 2000-та. Белязан от възраждането на соул естетиката от „ остарялата школа “ от 70-те години, той преплита нео-соул с рап, R&B и соул в завладяваща комбинация от буйни ритми, изобретателни аранжименти, наслоени вокали и остра, еклектична лиричност.

Bilal Sayeed Oliver е роден във Филаделфия, Пенсилвания. Силният интерес към джаза идва с помощта на татко му, който постоянно го води в клубовете в града. През годините пеенето за него става освен това от интерес и се записва да учи в New School for Jazz and Contemporary Music в Ню Йорк. В края на 90-те години записва първите си вокали за песни на Grenique, Common и Guru Jazzmatazz, което води до участието му в именития колектив Soulquarians, включващ Erykah Badu, Common, D`Angelo, Roy Hargrove, Talib Kweli, Mos Def, Pino Palladino, James Poyser, Q-Tip, Questlove и J Dilla. Музикантът от Пенсилвания издава първият си солов албум „ 1st Born Second “ през 2001г., в който вземат участие Mike City, Robert Glasper и доста от членовете на Soulquarians. Едва през 2010-та на бял свят се появява вторият му албум „ Love for Sale “, само че през тези 9 години той интензивно взе участие в музикалния живот. Beyoncé, Jay-Z, Eykah Badu, Kendrick Lamar, The Roots и доста от неговите сътрудници от Soulquarians са едни от легендите, които са разчитали през годините на BILAL и са го включвали в техни записи. До през днешния ден той има издадени 5 студийни албума и безчет концерти. Винаги прави майсторско шоу, а пристрастеността струи от лицето му. Той е същински шоумен, който без проблем съумява да очарова публиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР